Hirvonen castiga Raliul Iordaniei si sefia in WRC

De Robert Gherghe
Publicat Duminica, 27.04.2008
Finlandezul de la BP Ford a reusit sa castige primul sau raliu din acest sezon din WRC.

Mikko Hirvonen, finlandezul de la BP Ford, a castigat Raliul Iordaniei. Ultima parte a zilei finale din Iordania i-a pus pe Hirvonen si Dani Sordo in postura de combatanti pentru victoria in etapa a 5-a din WRC.

Spaniolul de la Citroen nu a putut tine ritmul cu Hirvonen, iar finlandezul s-a vazut in postura de castigator al raliului arab. In plus, Mikko Hirvonen a preluat sefia la in clasamentul WRC, devansandu-l in acest moment pe Sebastien Loeb cu 5 puncte.

Desfasurarea ultimel bucle din raliul de la Marea Moarta a demonstrat inca o data ca Sebastien Loeb este omul numarul unu din WRC, francezul reusind sa castige 3 din ultimele 4 speciale.

In ceea ce priveste victoria de etapa mult-asteptata de Hirvonen in acest sezon, se poate spune ca acesta a s-a datorat accidentului stupid avut de Loeb in ziua secunda si problemelor tehnice survenite la bolidul BP Ford condus de Latvala.

In orice caz, Hirvonen a reusit sa fie extrem de rapid pe probe si sa aiba o cursa tactica in acelasi timp, lucru care nu a caracterizat evolutia principalului rival din Iordania.

Dani Sordonu nu a facut fata presiunii si pe principala proba a zilei, lunga de 41 de km, spaniolul a facut o greseala de pilotaj, invartindu-se cu Citroen-ul sau chiar la startul acesteia.

Podiumul a fost inchis de Chris Atkinson, pilotul Subaru obtinand al patrulea podium in ultimele cinci raliuri. In ciuda evolutiei fantastice consemnate in dreptul lui Sebastien Loeb, pilotul de la Citroen nu a putut ajunge in zona punctelor ocupand la final doar locul 10.

In Raliul Iordaniei au mai punctat pilotii Stobart, Henning Solberg (4) si Matthew Wilson (5), argentinianul de la Munchi's, Federico Villagra (6), tanarul finlandez de la BP Ford, Jari-Matti Latvala (7), si italianul Gigi Galli de la Stobart.

Taguri: WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru