Honda a lansat un suport universal de biciclete

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 20.07.2011
Gama de accesorii originale Honda include acum şi un suport universal de biciclete. Acesta nu necesită nicio unealtă pentru montaj şi se montează pe cârligul de remorcare al vehiculului.

Japonezii de la Honda se pregătesc de vară cu un suport universal de biciclete. Respectivul suport poate fi montat pe cârligul de tractare pentru remorcă, de unde şi caracterul său universal. Graţie dimensiunilor compacte (58x22x69 centimetri), suportul pliabil poate fi depozitat într-un spaţiu mic atunci când nu este folosit. Cei de la Honda spun că suportul lor de biciclete elimină posibilitatea zgârierii maşinii, graţie faptului că se montează pe cârligul de remorcare şi nu pe plafon.

Suportul de biciclete de la Honda poate găzdui două unităţi şi acestea sunt protejate cu un dispozitiv anti-furt foarte simplu, care se deschide cu ajutorul unei chei. Pentru asamblare, sistemul nu are nevoie de nicio unealtă, iar accesul la portbagaj nu este restricţionat în niciun fel, spun japonezii. Cei de la Honda au testat acest accesoriu astfel încât să respecte toate standardele relevante de siguranţă şi pentru a respecta normele de calitate ale mărcii.

Noul accesoriu al celor de la Honda va fi oferit în curând pe majoritatea pieţelor pe care activează constructorul nipon, incluzând aici şi piaţa din Europa. Cei de la Opel au un sistem retractabil de montare a bicicletelor, care rămâne ascuns sub portbagaj când nu este folosit.

În momentul în care sistemul FlexFix transportă o bicicletă, accesul la portbagaj este îngreunat.

VIDEO: Sistemul OPEL FlexFIX în acţiune

Via | Auto-Media.info

Comentarii (2)

  • Eduard
    Am vazut si la masinile Opel de curand un asemenea suport, sincer mi-as lua asa o masina cu suport pentru bicicleta ca imi place sa merg pe coclauri cu bicla, dar sa si conduc. Apoi am vazut oferte bune, mai ales la Union Motors unde poti sa dai avans masina actuala pentru un Opel nou.
    1 4
  • Thule
    Pe carlig, pe haion, pe plafon sau in interiorul masinii, exista solutii diverse in functie de dorinta si/sau bugetul fiecaruia, fiecare dintre ele cu avantajele si dezavantajele sale. Personal am ales Thule pentru ca de departe se vede si se si simte in utilizare calitatea si ingeniozitatea sistemelor lor. Dar exista si alti prodcatori daca Thule vi se pare scump. Personal am mers pe solutia cu bicicletele pe plafon din cateva motive: nu am carlig (ar fi fost o alta cheltuiala), aveam deja barele transversale si alte accesorii, am fost lovit de 2 ori in spate de-a lungul timpului asa ca nu as vrea sa adaug si bicicletele pe lista de reparatii in cazul in care expeianta se repeta.
    Oricum fiecare e liber sa aleaga solutia dorita, sisteme similare celui prezentat de Honda regasindu-se deja in ofertele mai multor producatori, singurul plus pentru Honda fiiind cred faptul ca sistemul lor ocupa foarte putin spatiu cand este pliat.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru