Honda Air Concept, dedicaţie futuristă pentru fanii hiperactivi

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 19.11.2010
Honda se prezintă la Los Angeles cu un concept special, botezat Air, care încearcă să fure premiul cel mare al concursului de design organizat anual.

Esential

363 de kilograme cântăreşte conceptul Honda Air, prezent la Los Angeles.

Concursul de design de la Los Angeles va marca şi prezenţa Honda, care dezvăluie publicului Air Concept, un exerciţiu capabil să respecte regula principală impusă de organizatori: obţinerea unei mase totale sub valoarea de 454 de kilograme.

Japonezii au gândit un concept care se adresează persoanelor hiperactive, cu un stil de viaţă alert, drept pentru care mare parte din liniile exteriorului sunt inspirate de cele ale unui montagne ruse şi ale unui echipament pentru Skydiving. Tema dominantă rămâne însă dinamica, viteza fiind un aspect care a fost luat serios în considerare.

Pentru a putea garanta performanţe bune, Honda şi-a imaginat un tren de propulsie cu aer comprimat, asemeni rivalilor de la Volvo, care poate asigura o autonomie maximă de 160 de kilometri.

Pentru a putea obţine o masă inferioară valorii maxime de 454 kilograme, Honda a construit o caroserie din polimeri de origine vegetală, care se fixează pe un şasiu uşor şi o structură de susţinere a celor patru pasageri, aşezaţi pe scaune individuale construite din fibră de sticlă ramforsată.

Mulţumită acestor inovaţii aduse de inginerii japonezi, Air Concept a reuşit să însumeze o masă totală de numai 363 de kilograme.

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru