Honda Civic sedan - noua generaţie a debutat oficial în România

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 06.06.2012
Honda a publicat astăzi primele imagini şi informaţii ale noii generaţii Civic sedan în versiunea europeană. Modelul porneşte de la 18.960 de euro pe piaţa din România.

Se pare că astăzi este ziua premierelor pentru segmentul sedanurilor compacte. După noul Opel Astra sedan şi Honda vine cu propria propunere pentru această clasă: Civic sedan.

Site-ul oficial al importatorului din România a publicat astăzi imaginile oficiale ale versiunii europene Civic sedan, disponibilă deja la vânzare pe piaţa autohtonă. Derivatul cu portbagaj adoptă designul frontal al variantei cu cinci uşi, însă modelează bine posteriorul pentru a îngloba extensia de caroserie. Posteriorul a fost complet redesenat, lămpile stopurilor fiind practic noutatea dominantă.

Portbagaj de 440 de litri

Cu 4545 de mm lungime şi 1755 mm lăţime, noul Civic sedan garantează un ampatament de 2675 de mm şi spaţiu interior pentru cinci pasageri. Portbagajul creşte până la 440 de litri, cu 33 de litri mai mult decât ce oferă hatchback-ul. 

Gama de motorizări este asigurată de un singur benzinar, o unitate i-VTTEC de 1.8 litri, capabilă să livreze 142 de cai putere la 6500 de rotaţii şi un cuplu motor de 174 Nm la 4300 de rotaţii.

Resursele asigură o acceleraţie de la 0 la 100 de km/h în 9 secunde şi o viteză maximă de 200 de km/h. Media consumului se opreşte la 6.7 litri/100 de km, iar emisiile ajung până la 157 g/km.

Preţurile pentru piaţa din România

Noul Civic sedan pleacă de la 15.290 de euro fără TVA pe piaţa din România. Asta înseamnă că după aplicarea taxei pe valoarea adăugată sedanul japonez va avea un preţ de pornire de 18.960 de euro, valabil pentru nivelul de echipare de bază LS. Pentru cei care vor echiparea superioară ES şi o cutie automată care reduce media consumului la 6.6 litri, preţul urcă până la 21.440 de euro cu TVA inclus. 

Pentru lista completă de preţuri, click aici

Comentarii (7)

  • chuck norris
    honda civic sedan?
    o masina fiabila japoneza excelenta hond-i honda vw e vw bmw e bmw
    15 9
  • pretul pare maricel dar comparat cu alte masini....adica ...scuza-ma o octavia de 140cp...am inteles ca incepe de la ...18000 euro...deci nu vad de ce mi-as lua scoda si nu........honda.
    21 11
  • Tu confunzi diesel-ul cu benzina la Octavia. Mai informeaza-te!
    8 4
  • ...da si tu bre un search pe googlesi afla preturile...eu am zis asa...aprox.dar vezi ca dieselu incepe de la exact 19.285 si nu era nicio confuzie cu benzina...adica eu n-am gasit motor de2L benzina si 140cp.la octavia...
    4 1
  • ...ma refer la dieselu de 2L 140cp.....
    0 1
  • zagado26
    Daca hatch-ul a creat multe discutii (majoritatea contra) cred ca varianta sedan va aduce liniste si multumire intre fanii marcii si nu numai!
    5 3
  • Mi se pare total cocalaresc termenul de "benzinar". Oare e chiar asa de greu sa folositi "motor pe benzina" in locul acelui termen samsaresc "benzinar".
    Bleach.
    In alta oridine de idei, isi cam fac banii civicurile astea, dar motoarele sunt un pic cam inadaptate pietei europene si mai ales pietei romanesti. Mai ok era un 1.6 dar asta e alta mancare de peste.
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru