Honda grăbeşte dezvoltarea lui CR-Z Turbo

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 17.01.2011
În urma entuziasmului întâlnit în rândul clienţilor pentru o versiune mai puternică a lui CR-Z, Honda lucrează la două versiuni 1.6 Turbo ale coupe-ului de segment B, de 160 şi 200 CP.

Potrivit unor surse din cadrul Honda citate de Autocar, producătorul japonez vrea să lanseze cât mai repede versiunea turbo a lui CR-Z. Modelul va fi oferit în două versiuni de putere – 160 şi 200 CP, iar motorul va fi introdus şi în gamele Civic, Jazz şi Accord. Motorul respectiv beneficiază de sistemul VTEC-I şi este supraalimentat cu o turbină. Versiunea de 200 CP a lui CR-Z ar putea prelua denumirea Type R.

Noua versiune a lui CR-Z este dezvoltată la centrul Honda din Tochigi. Modelul este echipat cu un motor de 1.6 litri care are rolul de a furniza performanţele unui motor de 2.0 litri fără emisiile de CO2 şi consumul de carburant aferent. Strategia de viitor a celor de la Honda eliminase motoarele performante din gamă, dar noul propulsor promite multe, deşi puriştii Honda vor fi deranjaţi de faptul că este vorba de o unitate supraalimentată.

Ambele versiuni de putere ale lui CR-Z vor fi echipate cu sistemul hibrid IMA. Aşadar, CR-Z va oferi fie 174 CP, fie 214 CP dacă luăm în vedere puterea maximă a ambelor motoare cu care este echipat coupe-ul nipon de segment B.

Debutul noii versiuni a lui Honda CR-Z nu a fost încă programat. Actuala versiune a lui CR-Z este echipată cu un propulsor VTEC de 1.5 litri şi un motor electric de 14 CP, care furnizează un total de 128 CP.

Via | Autocar

Comentarii (2)

  • Havikk
    N/A spirit is gone :(
    2 0
  • @Havikk: Turbo spirit is better than no spirit.
    Ar fi grozav ca stirea asta sa aiba ceva adevar in ea, insa mi-e teama ca e doar un zvon cu iz de fantezie de vreme ce, cand inca CR-Z-ul era in stadiu de proiect/prototip, managerul de proiect al modelului s-a chinuit sa convinga conducerea Honda ca motorul de 1.3 de pe Insight, destinat initial si CR-Z-ului, nu e suficient, de au dat aia cu chiu cu vai aprobarea pt un 1.5. Pur si simplu, a trece de la un conservatorism atat de extrem la turbo de 200cp mi se pare ilogic, cand de-abia anul trecut au declarat cu gurita lor ca moda asta a downsizingului turbo li se pare o prostie trecatoare si ca nu vor adera la ea.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru