Honda: "Hibrizii sunt doar o tranzitie catre vehiculele pe hidrogen"

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 09.11.2009
Un oficial Honda a declarat ca modelele hibride nu reprezinta decat o tranzitie catre cele pe baza de pile de combustibil. De aceea, japonezii se vor axa momentan pe dezvoltarea unui flote de modele hibride.

Pe fondul unei lupte continue intre vehiculele electrice si cele pe baza de hidrogen, directorul executiv al celor de la Honda iese la rampa cu o declaratie care incearca sa clarifice viitorul ambelor solutii de propulsie alternativa.

Mai exact, Takanobu Ito sustine ca in acest moment alternativa cea mai potrivita la trenurilor de rulare conventionale este vehiculul hibrid. Oficialul japonez considera ca acesta va da nastere unei perioade de tranzitie catre vehiculele pe baza de hidrogen.

"Vor mai trece cel putin 30 de ani pana cand vehiculele alimentate cu pile de hidrogen vor patrunde in forta pe piata mondiala auto si vor avea o penetrare suficienta", a concluzionat Ito.

Honda incearca sa anticipeze aceasta tendinta cu primul sau vehicul pe hidrogen de serie, modelul FCX Clarity. Cu toate acestea, declaratia directorului executiv confirma preocuparea brandului japonez pentru tehnologia hibrida.

Honda a facut deja primii pasi pe segment odata cu lansarea lui Insight si mai nou cu cea a coupe-ului hibrid CR-Z.

In viitor am putea asista si la un urmas al vechiului S2000 propulsat de un tren de rulare hibrid.

via | Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru