Honda inchide pana in iunie fabrica din Marea Britanie

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 19.01.2009
Honda a anuntat ca va inchide pana in luna iunie fabrica din Swindon, Marea Britanie, angajatii urmand sa fie platiti cu 50% din salariu.

Criza economica mondiala loveste din ce in ce mai dur in piata auto. Honda anunta o noua reducere a productiei de automobile, pe fondul prabusirii cererii pe piata.

Astfel, producatorul nipon a luat decizia de a inchide pana in luna iunie fabrica din Swindon, Marea Britanie. Honda anuntase deja inchiderea temporara a fabricii din Marea Britanie pentru lunile februarie si martie, dar si-a extins decizia si pentru lunile aprilie si mai.

Situatia financiara de la nivel mondial continua sa afecteze interesul consumatorilor pentru piata auto”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa emis de Honda UK.

Derek Simpson, secretar general al sindicatului Unite, a declarat: „Inchiderea fabricii pe o perioada atat de lunga demonstreaza clar necesitatea ajutorului pentru industria auto din Marea Britanie. In conditiile in care cererea pentru Honda s-a prabusit, asistam la inchiderea uneia dintre cele importante fabrici auto din tara. Angajatii Honda se confrunta in acest moment cu o reducere de 50% a salariilor si se tem pentru slujbele si viitorul lor.

Ei, alaturi de ceilalti muncitori din industria auto, au nevoie disperata de a vedea un suport din partea Guvernului. Noi, de asemenea, avem nevoie de sprijin financiar pentru a sustine scaderile salariale ale muncitorilor, precum cele existente acum la Honda”.

Via | Carscoop

Comentarii (6)

  • Marian
    Foarte bine
    La Honda nu am vazut nici o reducere de pret, nici o promotie care sa afecteze pretul de vanzare si cum au preturi destul de mari, mai bine sa se inchida. Plus ca au o gama de motoare extrem de limitata. Or fi primit ei numerose premii dar e imposibil sa te prezinti in segmentul C cu o Honda Civic si sa ai in oferta doar 2 motoare: un 1.8 pe benzina si un 2.2 diesel. Daca vor sa reziste pe piata din europa cred ca trebuie sa isi diversifice oferta si sa mai umble la pret, ca de stat cu mana intinsa la guverne e usor.
    0 0
  • pt Marinica
    Nici nu o sa vezi reduceri pt ca acesta este pretul corect al masinilor Honda, nu sunt legume sau alte porcarii sa primesti reduceri si in plus la noi au cel mai mic pret din Europa.
    In legatura cu gama de motoare, la Honda niciodata nu o sa vezi o suta si o mie de motoare si de 2 bani sau sa le schimbe din an in an cum fac cei din grupul VAG si multi altii, ei au ales sa dezvolte un motor care si-a aratat calitatile si le va mai arata multi ani de acum incolo. Oricum Honda este cel mai mare producator de motoare din lume deci gandeste cand faci asemenea afirmatii.
    Si din cate imi amintesc VW, BMW, Audi stau cu mana intinsa la guvern sa le dea bani sa poata trai si ei nu Honda deci din nou esti un om care vorbeste gura fara sa judece ce spune.
    Honda a ales sa se retraga din competitiile sportive si sa opreasca dezvoltarea supercarurilor decat sa isi dea oamenii afara.
    0 0
  • HONDA
    avantajoasa
    am comparat Accordul cu majoritatea masinilor de clasa medie de aici si nu se compara cu nici una ca si raport calitate-dotari-pret.....adica e cu mult peste....incercati sa configurati un GOLF 6 ca si dotari cum e Accordul sa vedeti ce scor va da.....AM DAT UN EX. DINTR-O CLASA INFERIOARA CA SA FIE MAI CONCLUDENT REZULTATUL .......si sper sa nu fie ,,gutani '',, mocofani'' si alte specii de manelisti care sa spuna ca golful este mai bun ca Honda......CA SA VA LAMURITI INTRATI PE SITEUL LOR OFICIAL SA VEDETI CAM TOATE PRODUSELE---AVIOANE,BARCI ,MOTOARE,MOTOCICLETE,ATV........ETC
    0 0
  • MARINICA
    ai idee cate recorduri au doborat motoarele HONDA de ultima generatie?
    .......stau firme de renume si se crucesc si acum in 2009 la sistemul iVTEC.........mai ales americanii
    .........ca masini sunt mai mult decat corecte decat alea nemtesti unde sunt in stare sa-ti ia bani si pe fiecare culoare in parte pe care o poate genera bordul sau pe clantele la usi
    ..........acolo unde nemtii se pierd in preturi......vezi ce am spus mai sus ......la HONDA E DE LA SINE INTELES.....adica au dotari pe care nici nu le trec in lista de optionale pentru ca la ei masina vine din fabrica dotata cu asa ceva in pretul de baza
    0 0
  • catalin
    honda
    honda este cea mai buna marca de masini .restul e de prisos
    0 0
  • catalin
    honda
    rog fanii honda sa clipeasca din faruri cind se intilnesc pe sosele
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru