Honda lanseaza la Geneva un concept cu trei roti: 3R-C

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 24.02.2010
Constructorul japonez a publicat astazi un comunicat oficial in care anunta ca standul sau de la Geneva va gazdui inca o premiera mondiala. De aceasta data este vorba despre un concept cu trei roti, botezat 3R-C.

Honda a anuntat astazi ca va aduce la Geneva, pe langa deja anuntatul concept EV-N, care vine in premiera europeana, un alt prototip cu trei roti, botezat 3R-C. Gandit ca un vehicul cu emisii zero, destinat unei singure persoane, conceptul incearca sa arate nevoile minime pentru un transport urban.

Trenul de rulare electric a fost montat foarte jos, pentru a-i oferi vehiculului pe trei roti un centru de greutate redus si implicit o stabilitate imbunatatita. Pozitia soferului este protejata de un parbriz care curge spre capota dar si de o structura rigida, care ofera siguranta in cazul unui impact lateral sau frontal. Japonezii au gandit chiar si un portbagaj pentru micul vehicul urban, pozitionat frontal si destul de incapator pentru nevoile zilnice ale unei singure persoane.

Conceptul 3R-C, care va fi expus la standul Honda alaturi de FCX Clarity si EV-N, a fost desenat de o echipa europeana ce activeaza in cadrul departamentului de cercetare al japonezilor, situat la Milano.

via | Honda

Comentarii (5)

  • chiar faina!!!!!!!!! si...nevoi minime dar in curand ar trebui...obligatorii ce-i peste...la circuite special amenajate si acolo!...carnagii nene nu pe strazi publice cu oameni nevinovati
    3 0
  • interesant...
    Am o singura intrebare: Cum vezi in fata? Am indoieli serioase cu privire la ergonomia postului de conducere. Stiu, e un concept, dar asta nu exclude acoperirea notiunilor de baza de ergonomie.
    3 0
  • honda
    Asta de la prea mult OREZ
    2 5
  • Pentru mers la viteze mici consola se ridica. la viteze mari consola (asa cum e in poza) se apleaca (pentru aerodinamica).
    3 1
  • Inteleg...
    Deci la viteze mari nu are importanta sa vezi in fata... In fine, incep sa am indoieli serioase ca Honda are vreo legatura cu conceptul acesta.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru