Honda Micro Commuter Concept debutează la Tokyo

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 11.11.2011
Pe lângă AC-X şi Small EV, Honda vine la Tokyo cu un concept şi mai mic, numit Micro Commuter.

Honda Micro Commuter este un concept electric de dimensiuni mici pe care constructorul nipon îl va prezenta la cel de-a 42-a ediţie a Salonului Auto de la Tokyo. Modelul va împărţi standul Honda alături de conceptele Small EV şi AC-X. Spre deosebire de cele două concepte, informaţiile despre Micro Commuter sunt puţine, comunicatul japonezilor incluzând doar o descriere succintă a modelului. Acest vehicul este văzut de cei de la Honda ca o posibilitatea pentru anul 2020.

"Un model de oraş electric, futurist, de dimensiuni mici, care va deveni o formă foarte accesibilă de mobilitate pentru majoritatea oamenilor. Vehiculul va oferi un nou tip de comunicare între oameni şi un nou nivel de mobilitate. Totodată, exteriorul va putea fi personalizat cu uşurinţă. Colaborarea dintre centrul de motociclete al celor de la Honda şi centrele de dezvoltare a automobilelor a făcut posibilă realizarea acestui concept, care utilizează sistemul de propulsie MOTOR COMPO.", au declarat oficialii Honda.

Honda Micro Commuter prezintă un difuzor spate ajustabil şi o podea specială, care se extinde la viteze mari pentru a îmbunătăţi coeficientul aerodinamic.

Roţile sunt acoperite cu un set de aripi speciale, inspirate din motorsport. Volanul este înlocuit de o manşă futuristă, inspirată din lumea aviaţiei, manevrată prin mişcarea în faţă şi în spate, nu prin rotire. Cei de la Honda spun că tehnologia este intuitivă şi că senzaţia este similară cu cea a manevrării unei biciclete.

Via | Honda

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru