Honda: "Noul Civic va avea şi o versiune sportivă Type R"

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 15.09.2011
Un oficial Honda a recunoscut că noua generaţie a modelului Civic nu va renunţa la o versiune de performanţă. Aceasta ar putea însă să renunţe la numele Type R.

După ce preşedintele Honda, Takanobu Ito, a declarat ieri că îşi doreşe ca brandul japonez să revină pe piaţă cu modele sportive, noi informaţii despre proaspătul Civic apar pe internet. Într-un interviu cu Mitsuru Kariya, inginerul şef care s-a ocupat de dezvoltarea noului Civic, a declarat că publicul va primi o versiune de performanţă, în stilul vechiului Type R.

Deşi oficialii japonezi au exclus complet ideea unui urmaş pentru Civic Type R din cauza problemelor iscate în îndeplinirea normelor de poluare, Kariya a declarat că o versiune rapidă a compactei este în prezent în curs de dezvoltare. Hot-hatch-ul ar putea pierde însă indicativul tradiţional Type R, după cum lasă să se înţeleagă inginerul nipon.

"Versiunea de performanţă se află în prezent pe agenda de discuţii a oamenilor de decizie. Ştim că Type R a fost un succes pe piaţa europeană şi acum ne gândim la un înlocuitor destinat acestui segment. Dacă se va numi sau nu Type R, este încă o necunoscută şi pentru noi", a declarat acelaşi Kariya. 

via | autocar

Comentarii (2)

  • zarnesteanu
    Gioarsa asta
    A atins noi culmi in bataia de joc publica.

    Dealerii GM au inceput sa ofere o honda civic pentru comparatie cand clientii vor un drive test la o masina americana.

    Asta pentru a spulbera odata pentru totdeauna "mitul" calitatii(?) bobului de orez.
    4 8
  • mare p.......
    asta de mai sus esti varza prietene...
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru