Honda renunta la dezvoltarea sistemului hibrid

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 17.09.2008
Honda a anuntat ca actuala tehnologie a bateriei pe litium-ion nu permite dezvoltarea modelelor hibride.

Honda este unul dintre pionerii implementarii tehnologiilor ecologice in productia modelelor de serie. Pe langa versiunile hibride ale modelelor sale, Honda a plusat in aria cercetarii si dezvoltarii, un exemplu clar fiind conceptul FCX Clarity.

In ciuda apetitului pentru inovatie, Honda a anuntat ca nu va dezvolta o noua generatie a trenului de rulare hibrid din cauza tehnologiei inadecvate a bateriei.

Pentru ca modelele hibride sa ajunga mult mai populare, avem nevoie de o baterie mult mai practica. Deocamdata, nu vedem ca hibrizii ofera acelasi regim de performanta ca si modelele cu propulsie conventionala”, a declarat Masaaki Kato, seful diviziei de cercetare al producatorului nipon.

Ideologia celor de la Honda este sa mizeze pe actualele platforme hibride si sa astepte o imbunatire a tehnologiei bateriei pe litium-ion. In schimb, mai multi producatori, cum ar fi GM si Toyota, au anuntat deja pregatirea unor noi generatii ale sistemelor de propulsie hibrida.

Honda va prezenta la Salonul Auto de la Paris noul concept Insight, care se evidentiaza prin noua tehnologie Integrated Motor Assist (IMA) si care va intruchipa modelul de serie ce va concura cu Toyota Prius.

Via | Bloomberg

Comentarii (1)

  • Mini-romanu'
    Pariu contra curentului ...
    Daca au dreptate sa nu investeasca intr-o tehnologie "intermediara" si se duc direct pe electric, cu baterii mult mai puternice si fiabile decat actualele litiu-ion s-ar putea sa dea clasa tuturor!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru