Honda se va concentra pe hibrizi, nu pe diesel-uri ecologice

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 16.07.2010
Honda îşi reduce portofoliul din Japonia şi se orientează spre producţia de hibrizi, renunţând la dezvoltarea motoarelor diesel extrem de ecologice.

Japonezii de la cotidianul Nikkei anunţă că Honda a renunţat la planurile de dezvoltare ale motoarelor diesel ecologice în favoarea hibrizilor. Jurnaliştii de la Nikkei anunţă că Honda Motor Company va crea un sistem hibrid pentru autoturisme mari, cel mai probabil pentru SUV-urile sale, dar modelele de clasă medie nu au fost excluse. Oficialii Honda au refuzat să comenteze aceste informaţii pentru moment. Nu există informaţii despre planurile constructorului japonez pentru piaţa europeană în ceea ce priveşte motoarele diesel.

În 2008, cei de la Honda au amânat construcţia fabricii Yorii şi a unei fabrici care urma să construiască modele cu motoare de 660 centimetri cubi pentru piaţa japoneză – la o viitoare fabrică din prefectura Mie. Ambele fabrici urmau să înceapă producţia în 2010, dar au fost amânate din cauza crizei financiare care a început în anul respectiv. Cei de la Nikkei au anunţat că fabrica Yorii va începe producţia fie în 2013, fie în decursul anului 2012 – conform noilor planuri ale celor de la Honda. Fabrica din Yorii avea scopul iniţial de a construi motoare diesel ecologice, care ar fi prezentat emisii de carbon extrem de reduse, dar unele zvonuri anunţă că japonezii s-au răzgândit şi vor comercializa modele mari cu propulsie benzină-electric.

Mai mult decât atât, cei del a Honda va renunţa la versiunea pe benzină a lui Civic pentru piaţa din Japonia şi nu va mai comercializa modelele Legend şi Acura RL. Clienţii japonezi vor avea la dispoziţie Civic Hybrid şi vor putea să cumpere şi noua generaţie a lui Civic începând cu toamna anului 2011.

Totodată, japonezii de la Honda se vor concentra pe modelele destinate pieţelor emergente şi vehiculelor ecologice. Strategia pe care o va aplica pe piaţa internă va fi şi ea schimbată, urmând să renunţe treptat la câteva modele comerciale de clasă mică, pentru a reduce gama de modele. Există posibilitatea renunţării la construcţia fabricii de minivehicule din prefectura Mie pentru că aceasta nu ar mai fi necesară.

Via | AutomotiveNews (înreg.) | Reuters

 

Comentarii (7)

  • Bogdan
    Breaking News ! Modelele Honda Legend / Acura RL nu vor mai avea inlocuitori .
    http://www.autoblog.com/2010/07/16/report-honda-to-kill-off-acura-rl-legend-globally-discontinue/
    1 3
  • lol
    Vulpea cand nu ajunge la struguri zice ca sunt acrii
    2 5
  • ?!
    Baietii de la ACURA SUA au declarat in toamna, ca in 18 luni apare moul RL / LEGEND............ ciudata schimbare de pozitie acum.............
    4 2
  • Piata auto a ajuns la saturatie si honda este prima companie care ia masuri.
    Sa vedem ce o sa faca VW cand o sa aibe pe stoc milioane de masini si nu o sa mai aibe cui sa le vanda.
    Cei de la Honda nu sunt atat de prosti pe cat cred romanii.
    10 2
  • mi se pare destul de buna decizia celor de la Honda avand in vedere ca un hibrid consuma cam la fel cu un diesel, deci practic ar fi avut 2 produse care, din punct de vedere al economiei aduse clientului, faceau acelasi lucru.
    3 0
  • ce v-am spus ?
    UPDATE: Acura has released a statement saying that RL will continue to be the brand's flagship model and it's in no danger of being euthanized.

    http://www.autoblog.com/2010/07/16/report-honda-to-kill-off-acura-rl-legend-globally-discontinue/
    3 1
  • LEGEND IS OUT...
    right after the S2000 and the FRV.

    @ bbb

    Cat esti de nostim...Ce inseamna sa vorbeasca fanatismul in locul ratiunii...Te trezesti tu din senin sa te iei de VW ca sa spui...ca sa spui...ca...VW...produce PE STOC...MILIOANE DE MASINI!!!!!!!!!!! HA HA HA HA HA.

    Omule, dintre generalisti, VW e constructorul care produce cel mai putin pe stoc. Si asta pentru ca la ei se aplica un principiu care le-a adus o mare parte a succesului: modul de configurare foarte complex... Ceea ce nu se intampla cu japonezele la care se poate comanda individual doar culoarea (si in foarte rare cazuri alte cateva chestii)...

    Cei de la Honda nu sunt asa de prosti precum ii cred unii romani. Dar in mod sigur nu sunt nici asa destepti precum ii cred alti rumani...

    @ LEE

    Mie chiar imi pare rau de Legend. Dar imi pare mai rau de Honda. Daca nu renunta (cel putin deocamdata) la Legend, Honda va avea mari probleme. Incapatanarea de a-l pastra ar putea sa le agraveze si mai mult situatia financiara. Ramane de vazut cat de destepti o sa fie...

    Oricum, release-ul lor nu zice nimic de Legend...Cica doar RL-ul scapa...
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru