Hyundai a prezentat i30 i-Blue la Londra

De Catalin Dinu
Publicat Marti, 22.07.2008
Noua versiunea Hyundai i30 face parte din linia ecologica i-Blue, avand un nivel al emisiilor de CO2 de 120 g/km.

Esential

16.543 euro este pretul anuntat de Hyundai pentru noul i30 i-Blue.
120 g/km de CO2 este nivelul emisiilor anuntat de Hyundai pentru noul i30 i-Blue.

Hyundai a pregatit versiunea i-Blue a lui i30 pentru lansarea in cadrul Salonului Auto de la Londra, care a debutat astazi. Noua versiune Hyundai i30 completeaza gama i-Blue creata de constructorul coreean pentru a reprezenta modelele eficiente din punct de vedere al consumului si al emisiilor. Hyundai a anuntat pretul de 16.543 euro pentru noul i30 i-Blue avand in echiparea standard sistem electronic de control al stabilitatii, aer conditionat si jante din aliaj.

Astfel, noul i30 i-Blue este echipat cu un motor diesel CRDi de 1.6 litri si o cutie de viteze cu rapoartele de transmisie optimizate pentru un regim de turatii joase al propulsorului. Acest lucru ii ofer un nivel al emisiilor de CO2 de 120 g/km, mai mic cu 6 g/km fata de versiunea normala a lui i30, dar pastrand in acelasi timp performantele acestuia.

Hyundai a lansat linia i-Blue in primavara acestui an prin prezentarea unei versiuni pe baza de gaz natural comprimat a lui i10 cu motorizarea CNG de 0.8 litri. Versiunea Hyundai i10 cu combustibil alternativ dispune de 96.6 CP si un nivel al emsiilor de CO2 de doar 65 g/km.

De asemenea, Hyundai a dezvoltat motorizarea pe benzina Kappa de 1.2 litri care dezvolta 77 CP si un cuplu maxim de 113 Nm.

Noul propulsor Kappa este conceput de Hyundai pentru a echipa atat i30, cat si i30, si are nivel al emisiilor de CO2 de sub 120 g/km, indeplinind normele care urmeaza sa intre in vigoare.

Via | Motor Authority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru