Hyundai a prezentat in L.A. gama Blue Drive

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 21.11.2008
Coreenii preiau exemplul niponilor si lanseaza, treptat, modele ecologice care vor face parte dintr-o gama "verde".

Esential

2010 este anul in care va fi implementata tehnologia Blue Drive in serie.

Salonul Auto de la Los Angeles, care si-a deschis portile pentru presa acum doua zile, i-a dat ocazia constructorului coreean Hyundai de a-si etala ultima gaselnita in materie de marketing "verde". Este vorba de programul Blue Drive, prin care constructorul coreean isi va dezvolta o gama ecologica.

Primul exponent al acesteia va fi Hyundai Sonata Hybrid, care va aparea in 2010. Versiunea verde a lui Sonata va beneficia de un motor clasic si de unul electric, pe baza de litiu-ion, ultimul urmand sa fie montat ulterior si pe celelalte modele incluse in program. Printre celelalte modificari care vor fi incluse in dotarea modelelor din gama Blue Drive se vor numara sistemul Start&Stop si un sistem de regenerare a energiei utilizate la franare.

Urmatorul pas in dezvoltarea noii linii ecologice Hyundai va fi lansarea, in 2012, a versiunilor hibride plug-in (incarcabile la priza) si a variantelor pe baza de celule de combustibil. Principalul reprezentant al acestui nou val va fi, cel mai probabil, derivatul de serie al conceptului Tucson FCEV.

via | Hyundai

Taguri: FIA, Hyundai, Mosley, Sonata

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru