Hyundai mută producţia lui i10 în Turcia pentru creşterea vânzărilor în Europa

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 08.06.2012
Hyundai a anunţat că va muta producţia versiunii europene a lui i10 la fabrica din Turcia, unde îl produce şi pe i20, pentru a face modelul mai atrăgător clienţilor de pe această piaţă.

Hyundai i10 va fi produs la uzina sa din Izmit, Turcia. Cei de la Hyundai au decis să mute producţia versiunii europene a acestui model pentru a creşte vânzările lui i10 pe Bătrânul Continent. Uzina din Izmit produce şi modelul i20, iar noul i10 va creşte capacitatea totală de producţie la aproape 200.000 de unităţi pe an, anunţă Automotive News. Modelul i10 este pe locul patru în clasamentul intern de vânzări al celor de la Hyundai, fiind în spatele lui i30, i20 şi ix35. Potrvit celor de la JATO Dynamics, Hyundai a vândut doar 73.000 de i10 în Europa în 2011.

Mutarea producţiei la uzina din Izmit va avea loc până la sfârşitul lui 2013 şi va crea 750 de locuri de muncă noi la respectiva fabrică, plus 1.500 de locuri de muncă noi la furnizorii Hyundai. Fabrica Hyundai din Turcia este construită şi utilizată în regim de joint-venture cu cei de la Kibar Holding şi a primit recent o investiţie pentru a creşte capacitatea de producţie la 120.000 de unităţi pe an, totul pentru a construi cât mai repede versiunea facelift a lui i20.

"Succesul nostru este datorat faptului că noi dezvoltăm şi producem maşini în Europa, maşini pe care europenii vor să le conducă", a motivat Allan Rushforth, COO Hyundai Motor Europe.

Hyundai doreşte să atingă o cotă de piaţă de 3.5 procente pe piaţa din Europa (încluzând ţările EFTA), faţă de 2.9 procente în 2010.

Până în 2013, cei de la Hyundai speră să vândă 500.000 de unităţi pe an. La finele lunii mai a anului curent, Hyundai a remarcat o creştere de 18% a vânzărilor pe piaţa europeană în raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut, comercializând 187.534 vehicule în primele cinci luni ale anului. Din toate modelele Hyundai vândute în Europa, 70% sunt construite la uzinele din Izmit (Turcia) şi Nosovice (Cehia).

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (4)

  • Analiza pietei
    O masina mediocra ca vanzari si prezenta pe piata. Deja asta-i o lauda.
    21 2
  • offffff
    E o gluma masina asta... Cine a vazut-o poate confirma... Cea mai mare porcarie din clasa mini
    23 2
  • razvanis
    Acum e porcarie made in turkey, deci la dublu
    8 2
  • Hyundai are modele frumoase in general ,mai alese modelele aparute recen sunt superbe,dar acest model,le cam strica imaginea>desi sa nu uitam faptul ca aceasta ''masinuta de oras'',consuma 5 litri.
    7 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru