Hyundai pregăteşte ix25 şi ix45

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 13.07.2011
Conceptul Hyundai Curb urmează să dea naştere unui crossover bazat pe i30, numit ix25. Acesta va avea şi un frate mai mare, ix45, care va fi înlocuitorul lui Santa Fe.

Gama de SUV-uri a celor de la Hyundai ar putea primi încă două modele. Potrivit celor de la Auto Bild, citaţi de italienii de la Autoblog.it, modelele respective se vor numi ix25 şi ix45. Primul model este inspirat de conceptul Curb şi este bazat pe i30, în timp ce ix45 va debuta în 2013 şi va fi înlocuitorul lui Santa Fe. Sunt şanse mari ca limbajul de design prezentat de conceptul Curb să ajungă în producţie într-o formă apropiată, la fel cum a fost cazul cu conceptului care l-a prefigurat pe ix35.

Gamele de motorizări ale ambelor modele vor include atât unităţi otto cu injecţie directă, cât şi unităţi diesel supraalimentate. Motoarele V6 pe benzină nu vor exista în oferta înlocuitorului lui Santa Fe. În schimb, anul 2013 va marca debutul unei versiuni hibride a lui ix45. Pe lângă acea versiune hibridă, inginerii Hyundai vor integra pe toate modelele din gamă un sistem start-stop acompaniat de frânare regenerativă, menite să reducă emisiile de CO2 şi consumul de carburant pe cât posiibl.

În ceea ce priveşte modelul ix35, cei de la Hyundai pregătesc o transmisie cu dublu-ambreiaj, care va fi oferită, în primă fază, în compania unui motor pe benzină de 1.6 litri şi cu tracţiune faţă. Pentru moment, nu există informaţii suplimentare despre versiunea respectivă a lui Hyundai ix35.

Via | Autoblog.it

Comentarii (5)

  • :-j
    S-au apucat si astia sa puna nume la masini in genul BMW, Mercedes, si care mai pun din litere cu cifre... si cu toate ca au logica, in mintea majoritatii cumparatorilor va fi o varza totala...
    "Arat-o dom'le s-o vad ca nu inteleg ce e cu atatea cifre si litere"...
    i*0 - berline, hatcback-uri...gen i10-130
    ix*0 - vehicule creationale, zic ei, ix20
    ix*5 - Crossover-e... ix35, ix55...
    Un amator cand se poate familiariza cu astea?...
    Mai bine le punea Hyundai Maria, Hyundai Vladutz, si intelegea toata populatia de pe fata si spatele pamantului...
    Nah...
    13 7
  • anakyn
    @gt-r
    Esti praf baiatule.............
    Probabil fan WAG.........MORI DE CIUDA!
    7 12
  • ..anakyn
    scuzati-ma..
    de la caldura, ma ia asa cateodata
    2 5
  • @GT-R, eu zic ca lipsa unor nume simple de model, care sa nu implice x-uri si cifre e din cauza lipsei de copywriter-i
    0 1
  • modele extraordinare
    arata super super bine din pacate tind sa fiu de acord ca e complicata numerotarea modelelor.mi se pare foarte ok numerotarea de la audi dar poate sunt subiectiv.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru