Hyundai pregăteşte o transmisie automată cu zece trepte

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 23.01.2012
Inginerii Hyundai au primit acordul conducerii pentru a dezvolta o transmisie automată cu zece trepte, anunţă americanii de la Car and Driver.

Hyundai a confirmat dezvoltarea unei transmisii automate cu zece trepte. Unitatea va fi dezvoltată intern şi abia a primit aprobarea pentru dezvoltare. Pentru moment, oficialii companiei nu au anunţat data de la care noua transmisie va fi disponibilă în gamă şi nici modelele pe care va fi oferită şi nici amplasarea sa (longitudinală sau transversală). Debutul viitoarei transmisii cu zece trepte ar putea mări disponibilitatea transmisiilor cu şase şi cu opt trepte pe modelele mai accesibile din gama Hyundai.

Pe lângă noua transmisie, Hyundai a anunţat faptul că versiunea hibridă a lui Sonata, oferită pe piaţa din Statele Unite ale Americii, va beneficia de garanţie pe viaţă pentru acumulatorii sistemului hibrid, marcând o premieră în segmentul hibrid. Reprezentanţii constructorului sud-coreean afirmă că au testat respectivul acumulator pe o distanţă de peste 450.000 de kilometri şi că acesta a prezentat un nivel minim de degradare în funcţionare şi capacităţi.

Rata de defect al pachetului de acumulatori este atât de mică încât cei de la Hyundai îşi permit să-şi asume această garanţie îndrăzneaţă.

Via | CarAndDriver

Comentarii (4)

  • ******
    oare cand Volkswagen va da si ei garantie pe viata ??????iar cu cutia automata cu 10 rapoarte nu cred ca mai avem mult pana cand o sa conducem autoturisme la fel ca si un cap tractor
    13 8
  • @
    oare cat vei mai striga ca nu ai bani sa cumperi un VW ?
    Se referea la garantia pentru acumulatori... cred ca oricine care ia pe masina peste 30.000euro... poate sa ofere schimbul pe garantie a unui acumulator odata la 2-3ani... este o strategie de marketing.

    Iar cu 10 rapoarte deja devine nasol. Foarte naspa. Eu vreau sa conduc masina nu cap tractor. Implica costuri de intretinere mult mai mari,etc...
    Cutia manuala cu 6 trepte este suficient, iar una automata la max 7 trepte este iarasi suficient. V-am zis eu ca pana in 2020 ajungem la 15-20viteze pe o masina.
    11 14
  • AndreiRN
    Hyundai
    Hyundai de la inceput a oferit o garantie de 10 ani si au onorat-o fantastic de bine. Este o masina excelenta dpvd technic si Toyota au recunoscut ca de ei se tem.
    VW .......... face masini de scura folosinta pt cei mai imaturi in automobilistica.
    9 3
  • Am vazut un desen in Autobild...
    ...cum ca viitorul Equus va avea cutia cu 10 viteze.
    Si era Guta in ea: Am viteze fara numar...
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru