Hyundai pregateste o transmisie cu opt trepte

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 05.11.2008
Hyundai a anuntat dezvoltarea unei cutii de viteze automate cu opt trepte. Aceasta va fi disponibila in 2010.

Hyundai a anuntat ca va produce o cutie de viteze automata cu opt trepte. Astfel, producatorul sud-coreean ar intra pe lista extrem de scurta a producatorilor care ofera transmisii automate cu opt trepte.

Cu ajutorul acestei transmisii, modelele Hyundai vor consuma mai putin carburant. Primul model care va beneficia de aceasta este sedanul Genesis. Seful departamentului de cercetare si dezvoltare al Hyundai a vorbit despre o asemenea transmisie in luna septembrie, iar seful departamentului de trenuri de rulare a declarat ca noua transmisie va fi disponibila in 2010. Transmisia va fi fabricata de Hyundai Powertech Company, un producator afiliat constructorului sud-coreean.

Folosind rapoartele de transmisie scurte, transmisia automata cu opt trepte nu au nevoie de o turatie ridicata, in comparatie cu o transmisie tipica, pentru a atinge aceeasi viteza. Astfel, cuplul motor este folosit din plin iar energia generata nu mai este consumata inutil.

In acest moment, Lexus este singurul producator care ofera o transmisie cu opt trepte.

Germanii de la BMW au anuntat insa recent ca vor introduce si ei o asemenea transmisie, realizata in colaborare cu producatorul ZF.

Via | Edmunds.com

 

Taguri: BMW, Hyundai, Lexus, ZF

Comentarii (1)

  • Anonymous
    8 trepte, dc?
    8 trepte ca sa ce?
    ca sa se mearga cum se merge cu raba? a 2-a, a 4-a, a 6-a si la asta a 8-a
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru