i-Real, scaunul cu motor si trei roti

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 10.10.2007
Toyota a anuntat lansarea unei alternative la Segway. Se numeste i-Real, va fi prezentat la Tokyo si are trei roti.

Unul dintre visele unora dintre noi inca de mici copii era sa ne asezam intr-un scaun cu manete si roti si sa ii dam bice asezati confortabil pe strada. Ei bine, atat cei care visau asta cat si cei care nu au astazi un motiv de bucurie: Toyota a prezentat in premiera mondiala fotografiile lui i-Real, un mijloc inedit de locomotie al carui scop primar este de a-l detrona pe Segway din pozitia de lider al pietei de solutii personale de transport.

Cel mai interesant aspect al lui i-Real este ampatamentul ajustabil. Astfel, distanta dintre cele trei roti scade atunci cand "pilotul" se misca prin multime cu viteze mici, oferindu-i acestuia posibilitatea de a vedea de deasupra tuturor si de a aborda cel mai usor traseu. In schimb, i-Real se lungeste atunci cand atinge viteze mari pentru a oferi stabilitate.

Nu se cunosc insa limitele de top ale vitezei, astfel ca ne abtinem de la alte comentarii legate de aceasta.

Capitolul siguranta nu a fost nici el lasat la voia intamplarii, aparatul avertizandu-l pe cel care il conduce de iminenta unui eventual impact, anuntandu-i de asemenea pe pietoni de prezenta sa.

Comentarii (25)

  • iulian
    i-Real
    Mai multe informatii tehnice? E salutara aceasta realizare. Pe cand si in traficul din Romania? Sau asteptam unul cu sigla Dacia (i-Realogan)
    1 0
  • ...
    Si mai radea lumea de Lastun...
    0 0
  • scaun
    Asta nu este mijloc de locomotie sa te duci la mare sau la munte cu el. Iar se gaseste un rupt sa se ia de Logan. Si daca se va discuta de metrou sau avioane tot se va gasi un daramat din asta sa bage Logan in discutie. Poate strangi bani de bicicleta ca sa scapi odata pentru totdeauna de frustrarile astea, ca de acest i-Real nu te vei lipi in veci. Oricum acest mijloc de locomotie este destinat deplasarilor in interiorul marilor cladiri si pe strazile din orasele superdezvoltate unde trotuarele se confunda cu holurile muzeelor.
    0 0
  • I-Real
    Cred ca e interesant.Doar ca romanul e prea fudul ca sa mearga in asa ceva.Romanul trebuie sa mearga cu X5-ul, Hummerul si alte astfel de masini chiar daca traficul e de asa natura incat mai mult sta pe loc.
    Nu cred ca vrea sa isi expuna romanul lantul mergand in asa ceva.Si manelele la ce le asculta?:))
    0 0
  • mdea
    cine ajunge sa mearga cu asa ceva nu cred k sia dorit si nu cred k e cineva care isi doreste sa ajunga in asa o situatie si in plus cei care kiar au nevoie nush cati bani au pt asta,k sunt sigur k e scump k dracu si in plus nu mi se pare ca poate concura cu Segway avand in vedere k is 2 kestii total diferite asa k mai documentativa inainte sa scrieti asa prostii si dak ai avut acest vis sa umbli cu asa ceva eu nu cred k ai vrea
    0 0
  • toteu
    pt cei care scriu de logan, vreau sa afle ca asta e un scaun pt handicapti, asa ca nu o sa vedeti prea multe la noi in trafic, si nici in traficul de nicaieri... totusi, nu-i mare chestie/realizare... e pur ssi simplu un scaun .. cu motor... sunt sute de firme care fac asa ceva
    0 0
  • Bastet
    mmm
    Mie mi se pare super tare..Eu mi-as lua unul.. poate fac si in varianta canapea,(pt 2-3 persoane) in caz ca as vrea sa iau pe cineva cu mine.. :P
    Cat despre UFX, mai pune si tu niste virgule, puncte,ceva..nu am inteles mai nimic din ceea ce vroiai sa spui.
    0 0
  • julian
    tzaranii respectivi
    citeam mai demult parerea cuiva, la momentul respectiv mi se parea ca nu prea stie ce spune, dar acum imi dau seama ca avea dreptate...
    IN TOATE POSTURILE EXISTA UN TZARAN CARE ADUCE VORBA DE LOGAN. PAREREA MEA ESTE CA IN SINEA LUI ESTE "MINDRUL" POSESOR AL UNUIA LUAT CU GREU IN LEASING SAU RATE.
    daca si in legatura cu i-Real poti sa aduci vb despre logan, imi faci numele de rusine ! ! !
    0 0
  • Diesel
    Intrebare:
    Daca imi iau un deasta cum pot sa imi plimb gagik are porbagaj? =))
    0 0
  • carcotasu' de serviciu
    4x4
    Cica Loganu' a anuntat ca va scoate versiunea 4x4 i-Real...
    0 0
  • carcotasu' de serviciu
    i-Maybach
    Jiji asteapta sa cumpere Maybachul patentul ca sa-si ia si el un i-Real...
    0 0
  • tagadam tagam
    is curios cum o sa arate stirile protv de la ora 5, un tir crede ca a lovit un scaun ... in care crede ca se afla un sofer ... politia nu stie unde e soferu, dupa care stire senzationala la Otv dupa 2 zile s-a descoperit victima ... :)
    0 0
  • un lucru e sigur...e mai bun decat Loganu :))
    0 0
  • Bah , scoateti reclama aia stupida de sus . ma luat capu .
    0 0
  • S. Iulian
    doar atat?
    Mai multe informatii? date tehnice viteza maxima pret alea alea? puneti doar poze si atat...
    0 0
  • scorpionul4u
    scaun
    bey mi-as lua si eu unu..da nush la ce bani ajunge...poate scot o varianta si cu 2 locuri...
    0 0
  • :))
    as vrea sa vad cum merge o chestie dasta pe colentina :))) sau brin bucuresti in general sa nu mai zic dak te prinde o ploaie
    0 0
  • cristi
    tare
    e tare,dar cum sunt la noi tot felul de petarde care nu merg cu casca(banuiesc ca iti trebuie casca in asa ceva)o sa le intre cate o musca in nas gura sau in ochi=))
    0 0
  • AndreiRN
    i-Real
    Am vazut Segway pe strada inghiriate si chiar folosite de politie si pot spune ca este o jucarie utilitara.
    Acest i-Real va creea ceva concurenta si mobilitate in centrele aglomerate unde este posibil ca masinile sa nu mai aiba acces in curand.
    Venind de la Toyota am confidenta ca va fi un produs practic, utilitar, economic.
    0 0
  • logan
    ca sa clarificam odata pentru tot deauna loganul ieste o masina spatioasa dar instabila,vorbesc pentru ca am avut unul si mam rasturnat cu el,nu sta bine pe sosea deloc,si finisajele lasa de dorit cam atat despre logan nu mai cumpar dacie cat traiesc io,acum am un suzuki swift si sunt foarte multumit de el nici nu se compara datele tehnice cu loganu
    0 0
  • Ai dreptate Radu !!
    Adaug la ce a spus Radu, mai sus. Am vazut in seara asta o stire la tv, despre SIAB : cele mai vindute masini au fost cele scumpe, nu cele ecologice,gen Toyota Pirus. Raportul este de 500 :1. In lumea civilizata la un asemenea tirg raportul este invers!
    0 0
  • Scaunul de mai sus
    Salut baieti ! Bai ce tot aveti cu Logan-ul ?! Ce legatura are cu scaunul de mai sus ?!! Voi astia care blamati Logan-ul...macar aveti unul ?!!!
    0 0
  • AndreiRN
    Soferul???
    "loganul ieste o masina spatioasa dar instabila,vorbesc pentru ca am avut unul si mam rasturnat cu el, nu sta bine pe sosea deloc"
    "ieste"??? cumva o problema cu soferul???
    0 0
  • adrian
    pro logan
    fratilor nu stiu ce aveti cu loganul eu am logan de la firma cu toate ca pana acum am avut numai masini straine si super puternice .Sunt super multumit de el trag de el de ii sare capacele si merge si este destul de stabil . LOGAN RULZZ IN ROMANIA
    0 0
  • ce masinarie urata si inutila ,bleah
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru