Iata ce pot ungurii!

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 03.05.2006
Daca noi am reusit sa facem rost de prima cursa oficiala internationala de viteza care va avea loc la Bucuresti, ungurii au de ceva vreme Formula 1. daca noi ne legam la cap cu problemele unui “model de 5000 de euro”, vecinii nostri de la nord-vest scot un supermodel al carui scop este acela de a rivaliza cu modele precum Pagani sau Koenigsegg.

Masinile botezate cu numele unui sponsor sunt un element propriu competitiilor de viteza. Pe strazi insa, acest gen de abordare este foarte rar si absolut necunoscut. Iata insa ca in weekend-ul trecut vecinii nostri maghiari au lansat la Budapesta modelul Brokernet Silver Ring, care si-a primit numele dupa cel al unei firme locale.

Este vorba de o productie 100% maghiara si reprezinta o sportiva de 1100 de kilograme cu motor central (un 3.6 litri de 437 CP provenit de la Porsche GT3). Performantele nu raman datoare: 3.8 secunde pentru 0-100 km/h. Masina este opera lui Kalman Bodis, un obisnuit al curselor GT cu echipa sa, Bovi Motorsport, iar designul poarta semnatura unui alt ungur, Zoltan Peredy. Formele aerodinamice au fost studiate in colaborare cu Scoala de Ingineri din Budapesta, iar rezultatul este excelent: un coeficient aerodinamic de 0.28.

Asa cum arata si eleronul posterior voluminos, masina va fi destinata in principal curselor pe circuit, insa scopul declarat al maghiarilor este acela de a-si impinge masina spre expozitiile de salon, unde se va afla in compania selecta a celor de la Pagani sau Koenigsegg.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru