Iata prototipul Logan facut de Renault Design Romania!

De Robert Gherghe
Publicat Duminica, 01.06.2008
Echipa care lucreaza in noul centru de design din Romania a realizat un prototip Logan.

Inaugurarea Centrului de Design Renault din Romania a marcat o noua premiera pentru piata auto autohtona. Oficialii Renault Design, in frunte cu Patrick Le Quement, Director Design Industrial al Renault, au prezentat un prototip Logan, care reprezinta primul proiect al echipei din noul studio francez de la Bucuresti.

Prototipul Logan reprezinta un studiu de design si intruchipeaza linii specifice unui model pick-up carosat. Principala tema a studiului a fost designul exterior. Conceptul cu doua locuri prezinta o grila frontala total diferita de ceea ce a oferit Logan pana in prezent, are elemente inspirate din conceptul Steppe si prezenta un design aparte al cabinei.

Daca in partea frontala, printre noutati se pot identifica noua forma a proiectoarelor de ceata si agresivitatea spoilerului, in partea din spate, cabina de pick-up integreaza perfect stopurile de lumini. Un alt element stilistic care merita remarcat este prezenta formei unei maini umane, amprentate in adancimea geamului lateral-spate.

Ramane de vazut cate elemente ale acestui studio de design vor reprezenta motive ale viitoarelor modele proiectate in gama Logan.

Odata cu deschiderea centrului de design Renault, amplasat in Bucuresti, vicepresedintele Dacia, Constantin Stroe, a anuntat ca echipa de designeri si specialisti care va lucra la Bucuresti va avea ca prioritate desenarea, dezvoltarea si crearea primului automobil 100% autohton dezvoltat sub licenta Renault.

 

Comentarii (67)

  • CRISTI 13
    ORIBIL!!!!
    0 0
  • vai de curul lor
    E mai rau decat un tunning facut la coltul blocului.
    0 0
  • acuma si voi vreti picap desenat de armani
    0 0
  • hahaaa
    ....n-are nici o treaba cu designul...
    0 0
  • neamtzu90
    bravo dacia !!! aratati grila noii masini inainte de lansare....... felicitari !
    0 0
  • In afara de grila care arata bine restul e jale: bara fata cu proiectoarele de ceata, spatele in intregime, acoperisul cu chestia aia bombata. Jenant. Chiar cred ca inca avem talente sa faca ceva omeneste.
    0 0
  • ........
    frate..poze mai bune nu ati putut face????
    0 0
  • Asta este facuta special pentru morga sau care este destinatia ei?
    0 0
  • BigCojones
    Nu stiam ca Dacia face mai nou DRICURI
    Interesant designul... cred ca dacia o sa se canalizeze in special pe productia de dricuri
    0 1
  • da
    Excelent!Renault Rules !
    0 1
  • ha,ha,ha
    Merge, bravo. usor , usor incep sa miste si designerii nostri. oricum e un pas inainte asa ca avem numai de castigat, nu o fi masina VW sau AUDI dar e a noastra.
    0 0
  • DRIC
    ARATA CA UN DRIC...... SAU MAI RAU
    0 0
  • Semarion
    NU ma pot abtine!
    Tin sa sustin parerea celor care au postat cu sinceritate ca arata ca un dric, punct.Imi plac pozele de pe perete...:>
    1 0
  • logan
    ce spate are , presupun ca ii o gluma .... vo trebuit logan , acuma aveti logan
    0 0
  • sanie
    Ce super la masina asta este ca atunci cand vine iarna o poti intoarce cu rotile in sus si partiieeeeee !!! hahaha
    0 0
  • Va dati voi mare destepti
    va dati voi mare destepti ca parca voi ati putea desena o masina ca asta ,voi nu aveti idei nici sa va decorati o casa apai o masina!!!!!!!!!
    0 0
  • cowboy
    nasol
    Urat! Urat! Urat! Plasticareala de 2 bani. Un stil romanesc autentic... Seamana cu nova MPV (daca va aduceti aminte, un fel de monovolum dupa nova). Da baietzii astia nu intreaba pe nimeni cand scot cate o "perla" dintr-asta? Sau poate sa sefii lor sunt legati la ochi sau batutzi in cap....
    0 0
  • Ady cel mai destept
    Imi cer scuze ADY... Esti cel mai destept ne cerem scuze toti... :))
    0 0
  • mai ai vreo cativa ani pana incerci sa incepi sa scrii
    Mai ady invata scrisul in romaneste :"Va dati voi MARE destepti" si apoi incearca sa iti exprimi parerea acasa la tine si dupa ce exersezi asa sa ne anunti. cat despre casa fiecaruia imi este greu sa cred ca stii ceva... LOGANISTULE
    0 0
  • Cat de tare
    Reveniti-va fratilor cu loganu vostru si cu renoul. Am un prieten care a avut un clio si la 60 de mii de km facea masina aia de mama focului, cand schimbai vitezele zici ca era un omulet mic in cutia de viteze care dadea cu ciocanu, plus alte multe chestii. Urasc masinile franceze si cum vor spune multi nu nu sunt vreun frustrat sau mai stiu eu ce
    0 0
  • mamaia din baneasa
    ce-i asta neneee?
    jeg , ce au facut ? o noua bara pe fata si nimic altceva !ce kilu meu fac designerii aia acolo ? cate ore lucreaza pe zi ? ce mare lucru sa desenezi ceva ???????- sa ma angajeze pe mine sa vada ei cate prototip[uri le fac intr-o luna.
    0 0
  • Trist...
    Din pacate sunt de acord cu marea majoritate... arata ... trist... dricul...
    Daca toata lumea "fura" design-ul celor mari, de ce nu fura si baietii nostrii de la Audi sau BMW? :)
    0 0
  • observator
    E,,,, naspa
    Bai da astia chiar sant nesimtiti, mananca paine degeaba acolo, au facut grila aia copiata, care nici nu are chemare catre logan(era unu de ii placeau atv-urile pe acolo?) si spatele este ,,, nu am vazut mai naspa ce sa zic nu am termen de comparatie,,, bai , cum le-a dat voie sa faca o chestie ca asta, design vraijte.Mai bine lasau loganul cum era...e NASPA
    0 0
  • oszkar
    catre domnu ''mamaia din baneasa''
    dar voi nu va ganditi ca poate ca au facut o groaza de schite si desene faine, dar nu se poate realiza din cauza ca fabrica nu e dotata, si nu vor sa cheltuie pentru investitii noi....oricum nu cred ca tu ai fi in stare de ceva...
    0 0
  • MotoSadik
    Sigur...
    Arata ca la tigani. Bling, bling sa iti ia ochii. Si fiindca e produsa in romania toti taranii o vor cumpara. Nu ca isi va merita vreodata banii, caci mai e f.f.f. mult pana cand te vei simti intr-un golan ca intr-o masina (nemteasca, japoneza...)
    0 0
  • PICKUP CAROSAT
    Numai băgători de seamă pe siteul ăsta, cum face Dacia ceva cum sar toţi frustraţii să-şi dea cu părerea. Da ESTE UN DRIC se poate utiliza şi în scopul ăsta, este un PICKUP CAROSAT. Dar, ce te poţi aştepta de la nişte "glume", care nu au citit trei cărţi în viaţa lor, Poţi să le ceri săcitească trei rânduri cap coadă? Deja sunt sătul de trolli de pe toate siteurile şi forumurile din România, care stau cu mirc-ul în ochi şi cu mobilul cu manele în buzunar şi se cred buricul pământului, alfa şi omega. Nişte generaţii ratate...
    0 0
  • Chiar la asta nu m-am asteptat
    Mai dar e urata ca dracu. Si chiar ca designul trage spre dric. Bara aceea argintie, din fata, deasupra emblemei, zici ca e "tziganeala". Spatele nu imi place deloc cum arata. Eu nu zic ca nu au muncit la designul acesta, dar scopul final e sa placa la cumparatori. Si din cate vad nu isi are prea multi fani. Dar sa nu ne intristam chiar asa tare pentru ca e doar un prototip, iar elementele "proaste" de design sper ca nu se vor regasii si in modelele de serie. Si inca ceva....Eram obisnuit ca prototipurile sa arate foarte bine.....si doar cateva elemente erau aplicate modelelor de serie. Dar vad ca la Dacia e invers: prototipul e urat iar modelele de serie arata mai bine.
    0 0
  • tot dacia
    Noua Dacie o sa fie special pentru firmele de pompe funebre! Spatele masinii arata foarte bine . . . pt un dric!
    0 0
  • da_ci_a
    stupid
    bataie de joc!!!!! ceva mai urat n-am vazut in viata mea!!
    0 0
  • ~!~TEXAN~!~
    Ha ha
    ce caterinca ... LOGAN YETI EDITION :))
    0 0
  • logan
    nu inteleg de ce nu scot alt model mai cizelat nu mai au imaginatie?loganul orice iar face tot urit este.
    0 0
  • Dacia
    imi placeau noile masini de la Dacia, dar asta e fff. urata (munca degeaba)
    0 0
  • Nic_Bv
    oribil
    Spatele arata a masina chinezeasca, fata seamana cu primul Aro, ala facut numai din lovituri de ciocan. Brrrrrrr...
    Nu cred ca baietii de la design sunt de vina, cred ca au constrangeri de tehnologie. Se stie ca la Mioveni nu exista linii tehnologice ultimul racnet, ci "refurbished by Renault". Nu poti sa faci din caca bici, si sa mai si pocneasca!
    0 0
  • Sprechanel
    Au facut si romanii dric
    Interesant dricul asta.Oricum e bine ca s-au gandit si romanii la oamenii care se duc pe lumea cealalta ca si asa nu mai e voie sa mergi la inmormantari pe jos.Bafta domnilor designer si sper ca nu veti face prea multe modele ca e pacat sa tii banii blocati in dricuri.
    0 0
  • mariux
    nimic special
    daca se doreste pastrarea pretului in jurul sumei de 10000euro atunci ii inteleg de ce vin cu modificari de acest gen. sincer eu nu vad nimik schimbat fatza de varianta actuala. bara fatza are aceea portiune argintie care am vazut-o la toate prezentarile, de la primul logan pana la acesta, insa pe strada nu am vazut nici unul care sa o aiba. pozitionarea farurilor si a proiectoarelor duce mai departe lumina buna insa nu si pentru cel care se intalneste cu un logan noaptea in trafic... stergatoarele vad ca nu pot cobora sub capota sub nici o forma...forma farurilor si integrarea lor in capota(actuala moda) lipseste cu desavarsire. prinderea oglinzilor tot rotunda tot urata.
    0 0
  • mariux
    continuare
    bun acum spatele:
    nu inteleg de ce trebuie sa mearga pe varianta acelor oribile faruri cand ar putea sa puna o parte si pe haion, tot avem acum aceea adancitura,ar putea sa contina si ceva stopuri. forma masinii si a spatelui e din linii mai mult drepte decat curbe, iar tu ii trantesti stopuri rotunde care nu se asorteaza cu nimic... poate cu volanul care ma mira ca e inca rotund si nu gen formula 1 sau joystick. lasang gluma si ironia nu inteleg cum poti sa amesteci atatea chestii si sa ai pretentia sa iasa ceva dragutz sau acceptabil din punc de vedere estetic. acum avand in vedere ca pozele sunt prost facute si putine nu pot sa imi dau cu parerea mai mult, insa mai am o singura intrebare: cum deschid usa(haionul) spate?
    0 0
  • orbul găinilor
    Băi frate dar sunteţi cu toţii duşi, comentaţi aiurea, dar nu sunteţi în stare să interpretaţi o poză. Ultima poză arată schiţele modelului care în esenţă este Logan PICKUP!!!!! CAROSAT !!!!. Uşa din spate se deschide din două bucăţi. Ce dracu o daţi în bălări cu comentariile că-i urătă că-i colţuroasă. Este o UTILITARĂ. Este un exerciţiu de design, o joacă pentru cei de acolo care sunt la început, abia angaşaţi. Să înveţe ce şi cum de la schiţa pe hârtie până la un prototip. Ce vroiaţi să facă, o maşină de Formula 1? Una e să desenezi tot felul de concepte şi alta să fabrici ceva funcţional. Asta trebuie să înveţe acum designerii români de la Centrul de design.
    0 0
  • jos_taxa_auto
    ODIOS, Respingator
    Nici de caricatura nu e bune: da senzatia de sila
    0 0
  • jazzboy
    old school
    cred ca ar fi aratat mai bine daca era neagra....au tras si ei albastru asta de te ustura ochii...eu personal ii dau un 8. e dragutica, si e ceva nou si diferit fata de orice alta utilitara... poate fi considerata o arta... unii o inteleg, altii nu.
    0 0
  • stupefiant
    a innebunit lupul....
    0 0
  • Dragos
    se putea mai bine
    ne chinuie talentul
    arata groaznic
    0 0
  • catalin
    dric
    Daca e vopsit si in negru + o cruce pe spate.....curat DRIC , oricum la ce siguranta asigura , nu mai are nevoie de vopsea...:))
    0 0
  • da....
    spatele e nasol tare.....fata e acceptabila si e mai dragutza decat la vechiul logan....poate in curand vom vedea si noi ceva frumos de la dacia :D
    0 0
  • Victor
    Daca era emblema VW sau Audi l-ati fi pupat toti in ... . Ratatilor...
    0 0
  • Cosmyn
    egzecrabil b-(
    0 0
  • din lateral nu se putea o poza...prosti sunt doamne
    0 0
  • spirros
    cred ca daca era sigla rover imediat va urcati in el ...
    0 0
  • oribila frate
    ce monstru....
    daca si asa zisa masina din poze arata bine...sa fim seriosi......oribila
    0 0
  • Masina Naspa!
    URATA MASINA!
    0 0
  • ricohhh
    ce de prosti ...
    atatia prosti la un loc nu am vazut de mult!!!habar n-aveti ce inseamna design, ce inseamna prototip, ce inseamna munca...mancatori de bomboane agricole ce sunteti!!! Macar aruncati cojile in cos, nu pe pantofii vostri, haimanalelor!!!
    0 0
  • raduku
    Design
    Baietii de la design.. ca parere aveti despre perceptia publicului?
    Nu doresc sa fiu mai critic .. dar in general nu porniti un concept nou de la o platforma veche.
    S-a terminat cu design-ul de Logan, a fost "gustat" si este recunoscut. Cand incercati ceva nou trebuie sa va imaginati ca veti circula cu acea masina poate prin zone exotice .. etc..
    Mai este de lucru la exterior , la hayon etc..
    Cum arata interiorul ?
    Noroc :)
    0 0
  • razica
    iar plastic
    plastic, plastic si din nou plastic..... de proasta calitate si evident de prost gust ... a si bine k au scris DACIA mare pe spate k sa stie lumea de la semafor c masina infecta au in fata
    0 0
  • Andrei
    hmm
    ....PATETIC
    0 0
  • logan
    arata de parca e masina de transport funerar....si grila cromata e aiurea .....bai fratilor angajati si voi niste oameni mai cu initiativa si lasati odata toate ideile de plecare drept logan actual ......putina minte va rog ..
    0 0
  • soso_70
    logan
    ca fanul
    0 0
  • existence
    :D
    nu or avut ce face...
    masina de servicii funerare :-j

    oribila :-&
    0 0
  • george
    dric
    dric nu alta
    0 0
  • Daniel
    Urata
    Doamne urita este! cum credea ala de a scris mai sus ca daca ar fi avut emblema de audi sau de alta marca am fi extaziati! pai nu stiu ce firma ar accepta un asemenea desingn!!! masina este urita de tot! un esc de pe plansa! mai da astia cu cine deseneaza asa ceva, cred ca nici copii nu ar face ceva mai urit! fereasca Dumnezeu sa iasa asa ceva pe piata!
    0 0
  • despre prototip
    Dupa ce ca sunteti analfabeti mai sunteti si snobi,ati fost nascuti si plimbati numai in masini straine....ca sa vezi!!!
    Este o masina draguta cred ca merita o sansa mai ales ca este a noastra.
    0 0
  • Cine e tipa
    Lasati draq Logan, problema e cine e blonda aia ca e buna rau
    0 0
  • raduku
    Hayon
    Sa vedem dupa ce ia o lovitura in spate, cine va face tinichigeria aia cu DACIA. Parca este spate de autobuz :)
    0 1
  • LOGAN
    DUBA DE CARAT LA MORGA,mai bine scriau in spate MORGA.Ba da sunt idioti rau nu gluma...
    0 1
  • :)
    Personal , din plan frontal arata mai bine decat actualul logan. Lucrurile care ma deranjeaza sunt umflatura de deasupra si spatele. Ar mai fi trebuit lucrat , dar avand in vedere ca este o masina de "start" pentru acei tineri designeri, ca sa spun asa , zic eu ca totusi merita o sansa. Pentru o utilitara chiar merita , luand in considerare faptul ca nu iti cumperi o astfel de masina sa te duci cu ea spre cluburi sau alte minunatii de genul asta. Deci aspectul chiar nu ar trebuii sa conteze asa de mult. Iar pentru cel ce spunea "si bine k au scris DACIA mare pe spate k sa stie lumea de la semafor c masina infecta au in fata" - tu pari a avea mai mult o problema personala cu brandul dacia , si nicidecum cu masina din cazul de fata! Mofturi...
    0 1
  • lumea e plina de ipocriti
    probabil lumea care scrie aici scrie asa ca sa se afle in treaba ,probabil si eu dar eu sunt student la design universitatea de are ,toti aveti comenturi
    ce nasol arata ce seamana cu un dric ca nu se pricep
    nu intelegeti ca este vorba de un restiling al loganului cum vi se pare cel vechi si cum arata asta .
    credeti ca se pot face modele de masini atat de simplu va inselati este perfect adevarat ca acum un model apare la 6 luni
    insa noi nu avem o companie in tara decat de cateva luni ,ganditi-va inainte de a posta ceva .
    pentru ca sunt oameni care muncesc .
    0 1
  • ioan atudorei
    idei si pareri
    sunt un tinar Romin in italia si as vrea sa va trimit si eu desenele mele cu parerele mele poate var folosi .. cum as putea avea adresa voastra de posta electonica?
    0 1
  • Ovidiu
    noile adaptari
    Problema e ca doar unul dintre designeri este roman iar pe ceilalti nu-i doare niciunde de "automobilul national". Cat despre design, nu sunt prea multe de zis , doar ca adaugirile nu se prea potrivesc cu linia de design a masinii, nici bara parasoc, de la Steppe, nici spatele ca de ou care s-au chinuit sa-l stilizeze putin, e ca si cum ai construi o cladire cu design futurist langa niste cladiri din secolul 18 , deci ....mai au treaba, oricum nu va arata asa pana la sfarsit, ca va trece pe la designerii de la renault si aia dau ultimul verdict.
    0 1
  • criza?
    double cabine, double cabine ,duble cabine ..........................................
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru