Incredibil: Golf de 400 CP!

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 01.11.2006
Tunerii americani de la APR au modificat performantele si cifrele tehnice ale lui Golf GTI si a rezultat astfel o versiune extrema, Golf R GTI, care ajunge pana la 400 CP.

Divizia nord-americana a Grupului Volkswagen nu putea ramane insensibila la febra Salonului de Tuning de la Las Vegas. Dupa ce anul trecut a surprins asistenta cu versiunile R-GT ale lui Touareg , Passat si Jetta, in acest an avem de face cu una dintre cele mai interesante versiuni Golf construite vreodata: Golf 5 R GTI.

Specialistii americani au profitat de experienta in domeniu a tunerilor de la APR, care au dezvoltat un "big turbo kit" care permite extragerea a 375 de cai putere din motorul TFSI de 2.0 litri a lui GTi, adica aproape dublu fata de cei 200 de cai ai versiunii de serie. In rest, tot ceea ce a fost construit in jurul acestui supermotor este opera VW Design Center California: fibra de carbon pentru caroserie, spoiler si o grila enorme in partea frontala, elemente interne supersportive si pneuri 265/30 montate pe jante de 19 inch.

Elaborarea motorului, realizata de specialistii de la APR, a fost realizata prin inlocuirea completa a turbocompresorului, a intercoolerului si a tuturor conductelor de aspiratie.

Rezultatul este senzational: un motor capabil sa scoata 375 de cai si 460 Nm cu benzina de 98 de octani (ajungand chiar la 400 CP cand este utilizata benzina de 100 de octani) care duce Golful R GTI in 4.8 secunde de la 0 la 100 km/h.

Nu se stie daca kitul exterior va fi disponibil in viitor in lista de optionale ale modelului german, insa putem spera acest lucru avand in vedere ca cele prezentate anul trecut la acelasi SEMA Show au intrat in listele de preturi ale modelelor VW, cel putin in SUA.

Comentarii (29)

  • ii
    e tare misto.dar treuie sa mai lucreze la fiabilitate
    0 2
  • :)
    sooper car ;)
    0 0
  • moarte sigura
    la 400 de cai si pana intr-o tona jumate asta e moarte sigura! :)
    0 1
  • Pierdut
    Nu inteleg
    Salut,

    Care este adevarul ?
    Am gasit stirea aceasta pe net:

    Golful este la moda in America - 2 Noiembrie 2006
    Conceptul de tuning al Golfului creat in anii 80 care si numit „Thunder Bunny” s-a reinoit cu inca o generatie. In tunarea Golfului 5, designerii centrului Volkswagen din California s-au inspirat din conceptul R GTi care a este prezentat in aceste zile la Show-ul auto de la Las Vegas. Nu numai aspectul, dar si tehnologia care propulseaza masina de productie germana este regandita fata de modelul de serie. Californienii au transformat o masina europeana intr-un concept pe gustul consumatorului american.

    Golful Thunder Bunny poate astepta linistita culoarea verde a semaforului citadin, dar este si o adevarata „salbatica” atunci cand pedala de acceleratie este apasata cu putere. Tot in stil american, esaparea produce un zgomot aparte care sugereaza potenta.

    Americanii au inzestrat Golful cu un motor de 2,5 litri si cinci cilindri, care poseda o turbina supradimensionata produsa pe continentul american. In aceste conditii, Golful are la dispozitie 225 CP, cu 75 mai multi decat motorul de serie.

    Datorita unei asemenea cresteri a puterii masina a necesitat modificarea componentelor dinspre ambreaj catre rotile (din fata) motoare. La nivelul caroserie Bunny isi arat „coltii” gratie unei grile fata agrezive care se finalizeaza ermetic prin bara din spate mult mai pronuntata ca a modelului de serie.





    Masina este acum incaltata cu roti de 19 inci si a fost dotata cu discuri de franare mai mari. Culoarea masinii este alb cu reflexe argintii, la moda pe continentul american.
    0 0
  • hmm
    pt "moarte sigura": ai mers vreodata cu un G5 GTI cu 250km/h? are o stabilitate incredibila!!! iar daca te iei de putere si greutate, mai uita-te si tu la caracteristicile unui porsche, ferrari, lamborghini, zonda, etc.in viziunea ta,nici nu ar trebui sa te apropii de masinile astea, pt ca sunt,nu-i asa,...moarte sigura!!!
    iar pt "ii": cunosti ce inseamna cuvantul:"fiabilitate"?
    1 0
  • de pe boabe
    nu e prea buna....am testat-o si e varza la suspensii.....consum de trebuie statie peco in porbagaj....confort canci...recomandam noua logan cu 7 locuri si 7 barbati....nu stiu cati negri:))
    0 2
  • mircea
    Pentru pierdut
    Aia e a doua versiune Golf prezentata de VW la SEMA. O sa vina si articolul despre Thunder Bunny :)

    Nu confunda lucrurile.
    0 1
  • si eu vreau
    mai pericol de atat nu se poate
    1 0
  • r gti
    mama,cred ca fata de R32 asta e racheta...nu alta,si cu R32 e o super senzatie...apoi ca asta!!!
    1 0
  • Adi Pustanu
    Golf-uletul COOL
    Super cool pe bune, dak mi-as putea permite si eu unul ca acesta? HM ... din radar in radar as merge cu el
    1 0
  • Este
    Este pt. cunascatori! Nu cred sa o vad prin bucuresti!Dar daca ma gandesc la snobismul autohton cre ca o vom vedea!
    0 2
  • parere
    La trafucul actual, poate sa aiba si 1000 cp, tot bara la bara se circula!
    Suspensiile slabe la cele fabricate in europa pentru export, ce se fabrica in germania, are alta calitate!
    Sunt posesoare de un polo si dupa 2 ani(dupa ce a iesit din garantie), scartiie.....nasol
    0 1
  • dragos
    golf v r-gti
    suna bine 400cp ... da' mi-e sa nu fie o treaba care doar sa atraga priviri pt forta motorului...si restu masini sa fie facut in graba ... :-?? Eu unu, mi-as lua asa ceva :D
    1 0
  • Se poate, dar...
    cred ca daca dublezi puterea motorului asa dintr-o data, ar trebuii sa mai modifici "ceva" si la restul masinii (directie, stabilitate, frane, etc.)
    0 1
  • GTI
    Sunt posesorul unui VW5 GTI ,pentru cei care nu au mers cu asa ceva nu le recomand cel de 400 CP e deja de neinteles pentru ei.Daca la 200 CP simti ca zbori dar la 400 CP?''Moarte sigura"" :)))
    1 0
  • moto
    luati-va motociclete daca vreti adrenalina
    0 1
  • Golf V Gti
    aham
    sal care a mai mers pe aici cu gti ??? ieu am mers o data si m-am certat cu mama pana nu mia dat avansul la el ...E super tare , in martie imi vine unu' alb... :))dabea astept...
    1 1
  • bicicleta
    luativa bicicleta cu 12 valve si 16 supape
    0 0
  • Zoloft
    rezerve de turbina si piese motor
    adica...la tunningul asta (pt ca in realitate de tunning este vorba), o sa ne trebuiasca o rezerva serioasa de piese schimb...probabil din 2 in 2 luni.
    Fiti ba seriosi ce dracu...400 CP numai din Turbo pe program TSI...sa vedem Fiabilitatea in timp
    0 0
  • golf v gti calitate pret
    dupa parerea mea la cat costa masina ddp adica in jur de 24000 euro nu stiu alta masina care ar putea concura cu motorul asta 2000 fsi turbo 200 cp. cu cip tuning il aduci la 365 de cai.iar despre cei care vb aiurea am doar o intrebare pt ei:sincer...v-ati dori un golf v?? nu neaparat gti.va zic eu ca da.asa ca cei care au dacii sau ridica loganurile in slavi...stati linistiti si visasti.multi dintre cei care posteaza aici nici macar nu aqu mers cu 200 km/h da sa mai si aibe asa masini.ce draq mah. 2000cc-200cp e senzatie.sutain 7,2 sec.
    1 0
  • mai moale
    ba io am un golfut 2 , da nu-l dau pe 3 golane, aaa..logane
    1 0
  • nu conteaza
    pt zomby
    Lasa-i sa se bage si ei aiurea in seama... ca doar le place atat de mult... toti pretind ca sunt cunoscatori. uoff duamni...
    0 1
  • ELectronic
    ptr cei care avem GTI
    da...performanta e buna...dar ptr un asa motor...frate ...un consum..o treaba..eu am un golf 2 gti , de 1800 cmc, 111 cai...si consuma 15...oare de cate ori pe zi ar trebui sa treci prin peco cu astfel de monstru de golf 5?
    0 1
  • TheKidAnChild
    oho
    multi cai ptr un motor de 2000 dar cred k si consumu... plm
    0 0
  • jazzboy
    ELectronic....
    haha eu am pus un motor de 1.8 gti pe un Transporter 1 din 77...merge de rupe....de conusm nu prea m-a interesat...
    0 0
  • Ceam mai tare masina
    Mah nu mai tot zicetzi ca nu e buna sau nush ce nu e adevarat....daca vas da o masina ca aia gratis at-i luao? R:DA fara sa mai statzi pe ganduri asa ca mai tacetzi dracu ca nu e buna!!! e cea mai mondila masina posbila habar nu avetzi ce bine se conduce si ce faina e asa ca parerea mea e sssssssssooooooooopppppeeeeeeeerrr MASINA GOLF 5 R GTI CEA MAI TARE MASINA LA PRETZ ACESIBIL!!!
    0 0
  • golf5
    Eu am golf5 sportline 2.0tdi cu chip si sunt extrem de multumit de ea pana acum (caci o am doar de 1 an). De stabilitatean ei in primul rand. Cred ca rgti arata foarte bine si are si performante supersportive, dar nu mi-as cumpara-o pentru ca la un asemenea tuning la motor nu cred ca este foarte fiabila. Doar daca as avea atat de multi bani incat sa n-am ce face cu ei. Totusi este buna pentru imaginea firmei, si a modelului golf, la fel ca si W12.
    0 0
  • speedy
    wow 400 hp on a gti
    Un golf v de 400 cp ,ptr ce mai ai nevoie de un ferrari,sau de un AMG. O masina mica cu 400 cp,nici mercedesul si BMW n-au facut asa ceva.Daca ar fi sa aleg intre un sl 65 amg si acest golf as alege golful.
    0 0
  • golf r gti
    as fi bucuros k peste doi ani sa apara acest model pe piata romana.....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru