India a devenit cea mai mare piata a lumii pentru modelele mici

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 13.01.2010
Anul 2009 a adus o schimbare la varful clasamentelor care cuantifica numarul de masini vandute in segmentele mic si mini. India a depasit Japonia, preluand prima pozitie.

Dupa ce China a preluat in 2009 conducerea in clasamentul celor mai prolifice piete ale lumii din punctul de vedere al vanzarilor, India se evidentiaza la randul sau la acest capitol, devenind cea mai importanta piata a lumii pentru modelele mici. India a depasit in 2009 Japonia la vanzari ale modelelor de segment mini si mic, dupa ce in 2007 reusise sa le ia fata japonezilor in ceea ce priveste productia acestui tip de modele.

In cifre, suprematia Indiei la acest capitol se traduce prin 892.000 de unitati vandute, cu aproape 200.000 mai multe decat numarul de masini de acest tip vandute in Japonia (708.034 unitati). De altfel, clientii auto din India au un apetit ridicat pentru acest tip de vehicule, mai mult de jumatate dintre masinile vandute aici in 2009 reprezentand modele care fac parte din acest segment.

"Din punctul de vedere al productiei de masini mici, India se afla exact in mijlocul radarului", sustine Michael Boneham, seful biroului Ford India. Oficialul Ford sustine in continuare ca pretul este principala caracteristica pe are indienii o cauta la o masina, cei mai multi indieni fiind reticenti in a cheltui mai mult de 8000 de dolari pe o masina.

via | msnbc

Taguri: India, Japonia, piata

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru