Industria auto romaneasca, cea mai tare din SE Europei

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 16.05.2008
Premierul roman a declarat astazi la Sibiu ca Romania are cea mai mare industrie auto din sud-estul Europei.

Primul-ministru Calin Popescu Tariceanu a declarat astazi la Sibiu ca in Romania industria auto este cea mai dezvoltata din sud-estul Europei.

"Romania trebuie sa se bazeze pe industria auto si IT. Suntem cei mai importanti constructori de masini din sud-estul Europei, iar acum cu sosirea Ford in Romania putem deveni cei mai importanti din Europa Centrala", a declarat Calin Popescu Tariceanu, citat de Mediafax.

Premierul a vizitat la Sibiu o o fabrica de componente electronice pentru masini. Marquardt Schaltsysteme S.C.S este reprezentanta din Romania a unui concern german care are sucursale de productie si distributie in intreaga Europa, dar si in SUA si Asia.

La intrarea in fabrica premierul a fost echipat cu halat de protectie si boneta, pentru ca munca din fabrica este foarte migaloasa si presupune manipularea unor componente extrem de mici si fine, iar vizitatorii sunt obligati sa fie astfel costumati.

Comentarii (3)

  • cozappz
    Eminescu
    Orice contabil a scris mai multe hartii decat Eminescu. Concluzii de genul celei de mai sus numai tariceanu si ceausescu puteau sa traga. Noroc cu oamenii de la Dacia si Ford ca nu pleaca urechea la asemenea prostii si isi fac treaba "cu simtul raspunderii".
    0 0
  • Poate are dreptate omu
    Industrie auto nu se refera doar la Dacia si Ford. Sunt multe alte firme care produc componente si piese auto. De data asta cred ca are dreptate.
    0 0
  • cineva
    industrie auto romaneasca???
    asta da perla...daca noi nici dacia nu am reusit sa o facem singuri...industria auto "romaneasca" e cum o sa fie viitorul in romania,a strainilor,pentru ca vindem totul strainilor si o sa ajungem sa fim straini in romania , toate astea datorita oamenilor ca tariceanu si restul de corupti de la conducere
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru