Informatii preliminare despre viitorul Nissan 370Z

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 14.10.2008
Nissan 370Z va fi mai scurt decat predecesorul sau si va fi echipat cu un motor de 3.7 litri si aproximativ 340 CP.

Nissan pregateste consolidarea pozitiei sale pe segmentul modelelor sportive la sfarsitul acestei luni odata cu lansarea urmasului 370Z, care va incerca sa reediteze succesul mai varstnicului 350Z.

Jurnalistii de la Edmunds Line au avut ocazia de a se afla in preajma unui model de test 370Z, inainte de lansarea oficiala a acestuia si au putut oferi o serie de informatii preliminare, care vor putea fi confirmate mai apoi de un comunicat oficial din partea Nissan.

Viitorul Nissan 370Z va fi mult mai scurt decat actualul 350Z, ampatamentul sau urmand sa masoare aproximativ 2514 mm. Aceasta redimensionare se oglindeste si in linia de design generala, care pastreaza traditia predecesorului sau. Noutatile se observa la nivelul liniei posterioare, unde 370Z imprumuta de la fratele sau mai mare, Nissan GT-R.

Sub capota, jurnalistii americani au intuit ca se afla o versiune de 3.7 litri a motorului Nissan VQ, regasita si pe nou lansatul Infiniti G37 sedan. Se pare insa ca este o versiune mai potenta care ofera aproximativ 340 de cai putere si un cuplu motor de 370 Nm.

Puterea va fi distribuita, optional, cu ajutorul unei transmisii automate cu sapte rapoarte.

Viitorul 370Z va fi incaltat cu pneuri Yokohama de dimensiuni diferite, 225/50R18 pe fata si 245/45 R18 pe spate. Acestea ascund discuri de frana ventilate si etriere standard, ceea ce subliniaza faptul ca Nissan nu a apelat la ajutorul unor furnizori cu renume.

La interior, modificarile majore vizeaza calitatea materialelor, care sunt acum de mai buna calitate. Volanula fost si el schimbat impreuna cu alte elemente minore ale plansei de bord.

Fanii modelelor sportive marca Nissan vor mai avea de asteptat fotografiile oficiale ale noului Nissan 370Z pana pe 29 octombrie. Informatiile oficiale vor sosi insa si mai tarziu, pe 11 noiembrie, in apropierea deschiderii oficiale a Salonului Auto de la Los Angeles.

via | Edmunds

Taguri: 350Z, 370Z, GT-R, Nissan

Comentarii (2)

  • clarkson
    virgula
    "Nissan 370Z, va fi mai scurt"

    Nu se pune virgula intre subiect si predicat. E o regula pe care ati invatat-o odata, dar pe care nu o aplicati. Pacat.
    0 0
  • Mircea Mester
    @clarkson
    Thanks, scuze in numele lui Bogdan.

    Stiu eu un baiat care-si va lua maine o mare omleta.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru