Ipoteze: noul Ford Ka

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 01.08.2007
Ford Ka 2 va prelua majoritatea componentelor de la fratele Fiat 500, fiind produs in aceeasi fabrica cu modelul italian.

Dupa ce l-am vazut, revazut si testat pe noul Fiat 500, a venit timpul sa ne indreptam atentia spre fratele legitim al modelului italian, viitoarea generatie a lui Ford Ka. Britanicii de la revista Car sunt primii care au imaginat o forma coerenta a noului Ka (vezi fotografiile alaturate).

Povestea noului Ka este destul de complicata. Desi initial aveau in vedere o colaborare in acest sens cu Mazda, viitorul model urmand sa preia platforma utilizata la Mazda 2 si Fiesta, sefii Ford si-a indreptat pana la urma atentia spre o colaborare cu Fiat. In aceste conditii, ne asteptam la un Fiat 500 cu o alta caroserie, mai ales avand in vedere ca si ka va fi construit in acelasi loc in care este asamblat si 500: fabrica poloneza din Tichy.

Si inca o informatie importanta: pe langa versiunea clasica de serie (care se va lansa cel mai probabil la Geneva in 2008), Ka va avea si una sportiva, Ka ST, programata sa apara la mijlocul anului viitor.

Comentarii (12)

  • Ka sau Fiesta
    Eu cred ca in poze este prezentat Fiesta si nu Ka. Ka nu are 5 usi!!!
    Iar cei de la rezista Car nu sunt primii care si-au imaginat o forma coerenta a noului "Ka". Daca citesti presa din Romania ai sa vezi aticole referitoare la noul Ford Ka si Fiesta care sunt asemanatoare cu aceste imagini numai ca revista e de origine italiana si pozele care voi le presentati pt Ka sunt pt Fiesta. Eu inclin sa cred ca ei au dreptate!
    0 0
  • astai fiesta
    mai bine spus asta e fiesta shi nu ka...dar orice ar fi seamana nu Honda Jazz(se apre k fosr s inspira d la constructori adevaratzi ;))
    0 0
  • fiesta?asha urat?
    s-or fi prostit astia de la ford...da' nu cred k asha de rau...e urata cu draci masinuta asta(daca e intradevar ford ka atunci e o imbunatatire)
    1 0
  • smen
    de obicei imi plac toate masinile produse de firma ford dar cu acest ford ka au dato-n balta....oricum nici vechiul ford ka nu prea imi place....bafta
    1 0
  • ursus2
    cam cracanata!
    Asta pentru a sta pe sosea in comparatie cu concurenta.
    0 0
  • prea ascutita
    by G
    nu cred ca va ieshi sub forma asta in productia de serie ...ar fi prea cool :))
    0 0
  • Colt
    Colt si blocuri optice schimbate. Macar stiu ca se va vinde, chiar ma incanta.
    0 0
  • Mircea109
    hy
    eu cred ca masian asta pt oras e perfecta
    0 0
  • camelia
    eü am ford KA si e süper masina
    Fordül KA e o masina perfecta de oras si pt fete.Masina merge süper ,are 4 ani si nü am reparat nimic la ea, f stabila pe sosea si pe aütostrada prinde 160 lejer.Eü sünt tare mültümita de KA
    0 1
  • "impresii"
    jojo, ce masina ai ?:) nu-mi spune! bmw sau pejosu'!? :)))))
    0 0
  • momolok
    parere
    ford ka e de-a dreptul hidoasa.. n-am vazut masina mai urata!
    1 0
  • scafandrul
    oribil
    cand am vazut prima oara masina asta am simtit repulsie... seamana cu un gandac de bucatarie. cu sigurantza daca ni s-ar da un premiu pentru cel mai neizbutit design auto niciunul din noi n-am reusi sa cream ceva mai infiorataor...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru