Italia: Anumite porţiuni de autostradă au limita de viteză crescută la 150 km/h

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 29.07.2010
Parlamentul Italian a votat miercuri o serie de amendamente noi ale legislaţiei rutiere. Unul dintre acestea permite ridicarea limitei de viteză pe unele sectoare de autostradă de la 130 la 150 km/h.

Parlamentarii italieni au aprobat miercuri anumite amendamente noi la Legea Circulaţiei. Printre acestea se află creşterea limitei de viteză pe anumite porţiuni de autostradă şi interdicţia totală a consumului de alcool pentru anumite grupuri de şoferi. Autostrăzile respective vor beneficia de zone bine marcate pe care şoferii vor avea dreptul să circule cu o viteză maximă de 150 km/h. Pe respectivele zone se va putea circula cu această viteză doar în condiţii meteo optime şi cu vizibilitate bună.

Şoferii cu vârsta între 18 şi 21 de ani nu vor mai avea posibilitatea să aibă o alcoolemie mai mare de 0.00 la mie. Această regulă li se aplică tuturor şoferilor care nu deţin un permis de conducere de mai mult de trei ani, şoferilor de camioane, autobuze şi taxiuri. Totodată, şoferii profesionişti nu vor avea nici ei voie să consume niciun strop de alcool înainte de a se urca la volan, în cazul în care nu se încadrează în una din categoriile de mai sus.

În România, conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice este strict interzisă şi limita legală de conţinut de alcool în sânge este de 0.00 grame de alcool la mia de mililitri de sânge.

Pentru a preveni actele ilegale, comercializarea băuturilor alcoolice în benzinăriile amplasate pe autostrăzi şi în preajma autostrăzilor va fi restricţionată pe timpul nopţii. O asemenea măsură ar putea fi introdusă în ţara noastră fără mari bătăi de cap, existând deja restricţii în vigoare în ceea ce priveşte comercializarea băuturilor alcoolice în preajma unui stadion în orele de dinaintea unui meci de fotbal.

Via | DeTelegraaf

Comentarii (2)

  • foarte bine! germania este edenul pasionatilor auto! daca la ei este okay cu autostrazi fara limita de viteza, nu vad de ce n-ar fi asa si-n alte "landuri"...
    7 0
  • @dany
    Ai dreptate, dar de ar avea si alte land-uri autostrazile germaniei, atunci DA. Daca te referi la romanica, aici e bine asa cum e, altfel si-ar rupe astia gatul in prostie pe "autostrada" noasta. Daca nu atunci iti dau dreptate 100% :P
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru