Jaguar confirmă producţia viitorului X-Type, rival pentru BMW Seria 3

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 14.07.2010
Preşedintele Tata Motors a confirmat producţia unui înlocuitor al vechiului X-Type, capabil să se bată cu rivali germani ca BMW Seria 3 şi Audi A4. Britanicii vor lansa însă şi un roadster F-Type.

Jaguar pregăteşte o avalanşă de atacuri pe piaţa modelelor premium, Carl Peter Foster, noul director executiv Tata Motors, fiind dispus să readucă brandului britanic strălucirea de altădată.

Într-un interviu recent, Foster a declarat că membrii consiliului director au aprobat două proiecte de dezvoltare care se vor finaliza cu un urmaş al lui X-Type şi cu un roadster botezat F-Type. Momentan nu există informaţii precise despre viitoarele modele Jaguar, însă surse neoficiale susţin că subsidiarul Tata Motors lucrează deja la o platformă din aluminiu, de dimensiuni medii, cu propulsie posterioară.

Aceasta ar urma să găzduiască viitorul X-Type, al cărui proces de dezvoltare a fost demarat deja. În momentul lansării pe piaţă, roadsterul F-Type şi sedanul X-Type ar urma să primească indicativul XE.

Decizia lui Foster, de a lansa un nou model pentru segmentul dominat în prezent de BMW Seria 3 şi Audi A4, încearcă să aducă noi clienţi constructorului britanic.

De aceea, Foster a subliniat importanţa unui viitor X-Type cu mai multe variante de caroserie, pentru a acoperi toate cererile publicului.

Alături de cele două modele complet noi, Jaguar vrea să aducă publicului o variantă break sau Estate a actualului XF, precum şi o versiune cu ampatament mărit a sedanului, destinată în special pieţei din China.

via | autocar

Comentarii (1)

  • daca vor sa tinda spre performantele seriei 3 atunci este obligatorie tractiunea spate! ma bucur ca si ei considera la fel!
    daca vor vanzari decente atuni trebuie vreo 4 versiuni de caroserie: sedan, break, coupe si cabrio cu 4 locuri (sau coupe-cabrio)
    dar oare vor fi capabili sa propuna motoare apropiate de performantele celor de la bmw, audi, mercedes, lexus...?
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru