Jaguar lucreaza la un rival al lui Z4 si SLK: C-Type

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 13.01.2010
Jaguar va crea un rival pentru BMW Z4 si Mercedes-Benz SLK. Modelul va avea si o versiune de performanta, echipata cu un motor V8 de 5.0 litri, care va fi supraalimentat.

Englezii de la Jaguar vor realiza un competitor al lui BMW Z4 si Mercedes-Benz SLK sub patronatul indienilor de la Tata Motors. Odata cu anuntarea noului C-Type, cei de la Jaguar au infirmat posibilitatea dezvoltarii unei versiuni coupe a lui XJ. Noul C-Type va avea un sasiu monococa realizat din aluminiu si va fi disponibil atat in versiune coupe, cat si in versiune decapotabila cu acoperis pliabil de tip soft-top.

Spre deosebire de Jaguar XK, noul C-Type va oferi doar doua locuri. Modelul ar trebui sa debuteze pe piata in anul 2012 si Jaguar ar putea echipa acest roadster cu un motor V6. Utilizarea propulsorului V8 de 5.0 litri aflat in acest moment in gama Jaguar ar fi dificila din prisma spatiului mic de sub capota viitorului C-Type si din cauza pretului ridicat al acestei alegeri, lucru care ar duce la vanzari slabe pentru noul roadster englezesc. Exista posibilitatea ca Jaguar sa utilizeze tehnologie EcoBoost de la fostul sau proprietar, americanii de la Ford.

Desi noul roadster de la Jaguar va fi un model compact, englezii promit ca vor lasa suficient spatiu sub capota pentru un V8 de 5.0 litri care va fi supraalimentat, in scopul dezvoltarii unui competitor pentru SLK 55 AMG si versiunea de top a lui BMW Z4, sDrive 35iS. Noile propulsoare V6 supraalimentate ar putea fi implementate si ep modelele XF, XK si chiar XJ.

Via | Insideline

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru