Jaguar nu va împărţi platforme cu niciun producător

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 11.10.2010
Carl Peter-Forster, şeful Jaguar şi Tata Motors, a anunţat că marca de origine britanică nu va împărţi platforme cu nimeni.

Oficialii Jaguar au anunţat că nu vor să împartă nicio platformă cu vreun producător. Declaraţia a venit de la Carl-Peter Forster, fostul şef Opel şi GM Europe, actualul conducător al Tata Motors. Forster este încrezător în forţele inginerilor pe care îi conduce, spunând că pot să se descurce fără ajutorul nimănui deoarece sunt extrem de capabili. Şeful Tata Motors a uitat probabil faptul că Jaguar a fost vândut de cei de la Ford din cauza nivelului ridicat de pierderi înregistrat de această marcă şi că indienii de la Tata Motors au fost singurii interesaţi de Jaguar şi Land Rover.

Şeful Jaguar a recunoscut că are o echipă care cercetează posibilitatea dezvoltării unui model mai mic decât XF. Totodată, Carl-Peter Forster consideră că Jaguar nu ar trebui să dezvolte un model de talia lui Mercedes-Benz A-Klasse sau Mini Cooper. În acest fel, cei de la Jaguar nu ar fi nevoiţi să împartă o platformă cu nimeni, din moment ce dezvoltarea unui model de clasă mică relativ accesibil nu este o prioritate.

Volumele pe care Jaguar intenţionează să le vândă nu au fost încă anunţate.

Jaguar a făcut senzaţie la Salonul Auto de la Paris cu ajutorul conceptului C-X75. Potrivit unor surse, modelul respectiv are şanse de producţie, urmând să devină un vehicul electric susţinut de un motor cu combustie internă care va furniza performanţe deosebite. Conceptul este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 3.4 secunde, in timp ce acceleraţia de la 0 la 200 km/h are o valoare mai bună decât cea a lui Bugatti Veyron – 15.7 secunde.

Via | Autocar 

Comentarii (1)

  • "Şeful Tata Motors a uitat probabil faptul că Jaguar a fost vândut de cei de la Ford din cauza nivelului ridicat de pierderi înregistrat de această marcă şi că indienii de la Tata Motors au fost singurii interesaţi de Jaguar şi Land Rover...."

    Ford este o companie cu nivel de imagine si mentalitate populara.In consecinta habar nu aveau ce sa faca cu marci ca Aston Martin,Land Rover,Jaguar,Volvo.Tata & Son este un mega-gigant economico-financiar care va investi in Anglia 7(sapte) miliarde de euro in JLR.Investitia se va derula in 5 ani.Management-ul va fi englezesc cu accente nemtesti.Societatea care a facut planul de restructurare si reasezare a JLR dupa ce a fost preluata de la Ford este compania nemteasca Roland Berger.Deci nu ne jucam...
    Eu zic ca Tata &Son prin Tata Motors va investii in JLR cat va fi necesar ( adica miliarde de euro),va cumpara toata tehnologia necesara de pe piata si va pune la treaba o echipa de manageri f competenti.Are mandria necesara,banii necesari sa faca din JLR o firma cu adevarat mondiala si profitabila.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru