Jaguar pregateste un rival lui Porsche 911

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 30.01.2008
Jaguar F-Type concept, prezentat la Detroit in 2000, ar putea fi produs in serie de britanici.

Esential

2000 a fost anul prezentarii la Detroit a conceptului Jaguar F-Type.

Conceptul Jaguar F-Type a facut senzatie la Salonul Auto de la Detroit din anul 2000 cand a fost prezentat de britanici in premiera mondiala. In acelasi an oficialii britanici au decis sa dea linie verde proiectului.

In scurt timp Jaguar a intrat in impas financiar, iar productia versiunii de serie a conceptului F-Type a fost anulata in favoarea sedanului X-Type. Anii care au trecut pana in prezent nu au adus o reabilitare a producatorului de lux din Marea Britanie si nimeni nu a mai mentionat de proiectul F-Type.

2007 a marcat revenirea pe profit si cresterea vanzarilor marcii britanice, fapt care a amintit inaltilor oficiali de la Jaguar despre F-Type. Liderii constructorului premium discuta despre efectuarea unor investitii pentru ca Jaguar sa aduca pe piata o versiune adaptata a conceptului F-Type.

Cel mai probabil va fi vorba despre un model sport cu doua locuri care va concura cu Porsche 911. Pentru a salva din costurile de productie, rivalul lui Porsche 911 ar putea fi construit pe o platforma modificata a modelului XJ si ar putea fi motorizat de V8-ul supraalimentat existent si pe noul model XF.

Sursa: MotorAuthority

Comentarii (2)

  • Prea tarziu.
    Cred ca oamenii din conducerea Jaguar gandesc de fel mai incetisor... Conceptul care in anul 2000 a facut senzatie, plasat intre liniile de design ale anului 2008 deja pare depasit.. Recunosc faptul ca marca britanica este prin traditie mai conservatoare insa in contextul actual F-type deja arata depasit. Singura nota exclusivista ar ramane suprafata vitrata insa designul per ansamblu arata ca al unei masini deja in productie careia i-ar prii un facelift..
    0 0
  • WRCTHEO
    fara "inhibitii"
    Ce senzational. LOOOL Ferrari 250 GTO, fara rooftop, este acest F-Type.. exceptand blocurile optice, care la Ferrari erau normale pentru 1967, pe cand aceste "gauri" de la F-type lasa mult prea mult de dorit, dar gusturi si gusturi.@marina - ai perfecta dreptate
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru