Jaguar si Land Rover vor imparti doar doua platforme

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 18.02.2010
Jaguar si Land Rover vor folosi in viitor doar doua platforme pentru dezvoltarea noilor generatii de modele. Asadar, viitorul Range Rover va folosi platforma lui XJ.

Tata Motors va incerca sa scada costurile de productie si dezvoltare ale modelelor Jaguar si Land Rover prin reducerea numarului de paltforme folosite. Astfel, in viitor, modelelor celor doi constructori britanici ar urma sa impartaseasca doar doua platforme si nu sase.

Primul model cara va intra in programul gandit de Tata este Range Rover, SUV-ul urmand sa beneficieze de serviciile platformei folosite de Jaguar pentru dezvoltarea sedanului de lux XJ. Inginerii sustin ca modificarea platformei Jaguar pentru a da nastere unui SUV nu este atat de dificila precum pare, iar costurile vor fi destul de mici.

Surse din interiorul celor doua companii sustin ca in urmatorii ani publicul va face cunostinta cu un Freelander ceva mai generos in dimensiuni, capabil sa transporte sapte persoane si gata sa inlocuiasca actualul Discovery, pentru care nu se va mai face o noua generatie.

Structura de aluminiu folosita de Jaguar pentru modelele sale premium va fi inlocuita cu una mai flexibila, capabila sa sustina viitoarele modele ale constructorului britanic, printre care si roadsterul XE.

via | autocar

Comentarii (2)

  • totusi, chiar intr-o economie de piata cu concurenta atat de acerba, poate ar fi bine ca unele lucruri sa ramana asa cum sunt - in acest caz masinile premium .... pentru ca orice "gand" de a face o platforma comuna aduce cu sine compromisuri, iar segmentul premium se presupune a fi lipsit de compromisuri
    7 0
  • habahaba
    tata=saracie lucie!
    ma umfla rasul... jegosii aia de la tata ar pune si-un hummer pe-o platforma de lastun... ar mai lua ei ceva la pila, dar in final ar iesi bine :)
    1 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru