Jaguar XF AJ21 de 500 CP, preparat de Arden

De Catalin Dinu
Publicat Vineri, 15.08.2008
Tunerii germani de la Arden au adus un plus de agresivitate berlinei britanice Jaguar XF AJ21 prin modificarile efectuate.

Esential

500 CP dezvolta motorizarea SV8 supraalimentata a lui Jaguar XF AJ21 dupa modificari efectuate de Arden.
250 CP dezvolta unitatea V6 diesel de 2.7 litri imbunatatita de Arden pentru Jaguar XF AJ21.

Casa de tuning Arden a lansat noul pachet sport AJ21 pentru berlina britanica Jaguar XF. Inginerii germanilor au avut nevoie de peste patru luni pentru a finaliza modificarile operate atat la partea tehnica, cat si la exteriorul lui Arden Jaguar XF AJ21.

Tunerii germani si-au facut cunoscuta intentia de a modifica modelul britanic inca din luna aprilie, cand au prezentat si un rendering cu proiectul lor. Acum, insa, se pare ca Arden a finalizat lucrarile si a tinut sa prezinte doua fotografii reale cu un exemplar Jaguar XF AJ21 preparat pentru a demonstra ca sunt capabili sa creeze o masina la fel de agresiva precum cea din imaginea prezentata initial.

In primul rand, distingem in partea frontala calandrul largit si blocurile optice cu LED, pragurile laterale cu prize de aer pentru ventilarea franelor rotilor din spate, precum si noul spoiler spate cu difuzor de aer integrat care se completeaza cu un eleron de mici dimensiuni montat pe portbagaj. Aspectul general al exteriorului este completat, cum era de asteptat, de un set de jante speciale de 21 inch din aliaj usor.

Agresivitatea emisa la nivel vizual este confirmata de performantele propulsorului imbunatatit la randul sau. Din informatiile oferite de Arden reiese faptul ca blocul motorului SV8 supraalimentat a fost modificat semnificativ prin marirea capacitatii cilindrice de la 4.2 la 4.5 litri, in urma carei Jaguar XF AJ21 dispune de 500 CP. O alta unitate de propulsie disponibila pentru berlina britanica si spre care si-au indreptat atentia tunerii germani este motorul V6 diesel de 2.7 litri care dezvolta acum 250 CP fata de cei 207 CP disponibili in versiune standard.

Via | LeBlogAuto

Taguri: AJ21, Arden, Jaguar, XF, XF AJ21

Comentarii (1)

  • mai-mai
    La design , germanii , ca de obicei , sunt din nou neinspirati , plictisitori , anosti.......
    Au stricat o masina "clasica" !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru