Jaguar XF, doua recall-uri in luna decembrie in SUA

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 09.12.2008
Jaguar a rechemat modelul XF in service pentru a doua oara in aceasta luna din cauza unor probleme electrice si ale centurilor de siguranta.

Dupa ce a inceput sa piarda teren din cauza crizei economice mondiale la capitolul vanzari, Jaguar incepe sa primeasca si lovituri de imagine.

Apreciat constant de public, Jaguar XF a devenit rapid noua emblema a grupului britanic. Tocmai de aceea, cele doua recall-uri anuntate de constructorul britanic, ambele in luna decembrie, vin sa afecteze serios imaginea sedanului premium si implicit a brandului.

Prima problema raportata de Jaguar este una de ordin electric, instrumentarul de bord fiind incapabil sa redea avertizari sonore pentru elemente banale ca fixarea centurii, deschiderea usilor sau semnalizarea. Se pare ca problema poate aparea din cauza deteriorarii unor fire de contact ale instrumentarului de bord, ceea ce inseamna ca o reconfigurare a sistemului electronic nu ar fi suficienta. Un numar de 3754 de exemplare Jaguar vor fi rechemate in service pentru aceasta problema.

Cel de al doilea recall anuntat de Jaguar vizeaza modelele cu probleme de prindere a uneia dintre centurile spate, care a fost, se pare, instalata gresit.

In cazul unui accident aceasta ar putea sa raneasca pasagerul care o poarta.

Din primele informatii oferite de constructorul britanic, cele doua recall-uri vor afecta doar exemplarele vandute in Statele Unite.

via | AutoBlog

Taguri: Jaguar, XF

Comentarii (2)

  • Observatii
    Masina are probleme la clapeta busonului de alimentare cu combustibil, in sensul ca nu se deschide tot timpul, in rest e cam ok.
    0 0
  • aceeasi ca si radu
    si jaguarul meu are exact aceeasi problema. imi ia cam 4-5 minute in plus la fiecare alimentare, sa scot surubelnita, si sa fortez capacul

    mai sunt probleme si la farurile bi-xenon, care nu se pot regla, si faza scurta e aproape inexistenta noaptea

    nici intensitatea stergatoarelor de parbriz nu se poate regla, si nu poti seta canalele de radio
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru