Jaguar XK sarbatoreste 60 de ani de existenta

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 10.07.2008
In acest weekend, in cadrul festivalului de la Goodwood, Jaguar va sarbatori 60 de ani de la nasterea sportivei XK.

Esential

161.43 de km/h este viteza medie inregistrata de XK 120 Montlhery Fixed Head Coupe in 1950 in cadrul cursei \"Seven Days and Seven Nights\"

In acest weekend Jaguar va inchina o cupa de sampanie in cinstea unuia dintre cele mai longevive modele ale sale. Este vorba de sportiva XK, un model celebru in anii '50, revenit in atentia publicului in ultima perioada prin lansarea mai multor versiuni sportive.

XK va celebra 60 de ani de existenta in acest weekend la Festivalul de la Goodwood, la ceremonie urmand sa isi faca aparitia o serie de modele care au scris si scriu istorie pentru brandul britanic: noul XKR-S, doua exemplare XK120, vechiul NUB si LWK precum si un XK 140.

Noul XKR-S a fost dezvaluit in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva din luna martie a acestui an si beneficiaza de o serie de de modificari la nivelul motorului si a caroseriei pentru a putea obtine o masa mai mica si o putere mai mare. XKR-S se poate lauda cu titlul de cel mai rapid Jaguar produs vreodata, reusind sa accelereze de la 0 la 100 de km/h in doar 4.9 secunde.

La ceremonie va participa si clasicul XK 120 Montlhery Fixed Head Coupe din 1950 celebru pentru participarea la evenimentul "Seven Days and Seven Nights".

Exemplarul a parcurs atunci 27.119 kilometri cu o viteza medie de 161.43 km/h, lasandu-se pe mana unor piloti legendari ca Stirling Moss, Bert Hadley, Jack Fairman si Leslie Johnson.

NUB 120 va fi o alta vedeta a show-ului pregatit de Jaguar la Goodwood, exemplarul apartinand Patriciei Appleyard, fiica lui Sir Williams Lyons, in anii '50.

Cea de-a treia vedeta clasica a festivalului de la Goodwood va fi un XK 140 care a concurat independent in 1956 la cursa de 24 de ore de la Le Mans impreuna cu Robbie Walshaw si Peter Bolton. La ceremonie isi va face aparitia si exemplarul D-Type, castigator la Le Mans in 1957.

via | MotorAuthority

Taguri: Jaguar, XK, XK 140, XKR-S

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru