Jay Leno: "Eu nu caut masinile. Ele ma gasesc pe mine"

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 14.03.2010
Omul de televiziune american Jay Leno a acordat un interviu in care vorbeste despre cum a ajuns sa colectioneze masini.

Realizatorul de televiziune Jay Leno a acordat un interviu in care vorbeste despre colectia sa de masini si modul in care aceasta se mareste pe zi ce trece. “Sunt un fan al tehnologiei invechite. La vremea lor aceste masini erau unele de top, iar oamenii care le faceau pierdeau bani cu fiecare exemplar vandut”, a declarat Jay Leno. Realizatorul american este un mare fan al masinilor cu aburi, acesta avand in garaj trei astfel de modele, printre care si un Stanley Steamer Rocket din 1906. Acest model a stabilit in 1906 un record de viteza, ajungand sa ruleze cu 196 de km/h. Celelalte doua modele pe care americanul le detine au fost fabricate in 1909 si 1910.

“Masinile cu abur nu sunt niciodata plictisitoare in timpul sofatului. Trebuie sa fii atent mereu la ce se intampla in jurul tau, sa privesti tot timpul acele manometre. Nu ai putea asculta niciodata muzica la un iPod in timp ce sofezi o masina cu aburi”, a completat omul de televiziune american. In ceea ce priveste statutul sau de colectionar de masini, Jay Leno povesteste cum a ajuns la concluzia ca nu se descurca sa vinda vehiculele pe care le detine si in acele momente s-a hotarat sa le colectioneze.

“Eu nu caut masinile. Ele ma gasesc pe mine”.

O poveste interesanta este aceea a modelului Chrysler Imperial fabricat in 1967. Acesta a primit un telefon prin care era invitat sa vina sa vada acel model. Desi nu era interesat, Jay Leno s-a hotarat sa mearga la proprietarul lui Chrysler Imperial. “Iese omul afara imbracat in smoking si imi spune: Acesta este mecanicul meu. A lucrat la masina de cand am cumparat-o iar acum el doreste sa se retraga si odata cu el masina va pleca. Daca doresti sa cumperi masina trebuie sa iei si restul de piese. Deschide usa garajului unde avea o multime de piese din care puteai sa iti mai faci doua masini. In acest fel imi maresc eu colectia de masini”, a incheiat Jay Leno.

Via | nytimes

Comentarii (4)

  • mihai B.
    @jake
    Daca nu iti place atunci nu citesti, poti sa-ti lasi inchis calculatorul. nu te obliga nimeni sa citesti articolele si nu este nevoie sa faci comentarii de prost gust.
    6 2
  • bravo lui
    cine pe planeta asta are in jur de 200 de masini..........
    numa 1 e Jay Leno.........
    2 6
  • Mecanicul lui a declarat "Cand te numest Jay Leno,nu trebuie sa cauti masini,ele te cauta pe tine..."
    2 4
  • “Now I’m a ‘collector’,” he said. “It wasn’t intentional. In fact, I don’t really go looking for cars. They tend to find me.”..cam asta zice Jay Leno
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru