Jay Leno va prezenta noul Jaguar XJ in Londra

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 08.07.2009
Jaguar l-a ales pe Jay Leno pentru a dezvalui noul XJ in cadrul unei ceremonii speciale din Londra. Modelul va fi dezvaluit maine, la celebra galerie Saatchi.

Prezentatorul TV si comediantul Jay Leno va dezvalui noul Jaguar XJ in Londra in cadrul unui eveniment special de la galeria Saatchi. Evenimentul va avea loc in data de 9 iulie, si va marca debutul primului model care are o arhitectura din aluminiu, inspirata de tehnologia aeronautica. Jaguar XJ beneficiaza de un sasiu special din aluminiu, care a fost desenat cu ajutorul programelor de proiectare ale avioanelor de ultima generatie. Acest tip de constructie ii confera sasiului o rezistenta deosebita in ciuda unei mase reduse.

Noul Jaguar XJ va fi echipat cu cea de-a treia generatie de motoare noi a producatorului britanic, care include un diesel V6 de 3.0 litri, dar si un V8 supraalimentat de 510 CP. Motorul V6 diesel de 3.0 litri a fost deja introdus in gama Citroen C5 si dezvolta 243 CP si 450 Nm. Gama de propulsoare a lui XJ va putea fi amplasata atat pe plaftorma standard a modelului, cat si pe versiunea cu ampatament marit a lui XJ. Pe langa noul sau sasiu inovator, Jaguar XJ va beneficia si de un plafon din sticla panoramic, care are o lungime deosebita si o margine extrem de subtire intre el si parbriz.

Via | AutomobilesReview

Taguri: C5, Citroen, Jaguar, Londra, XJ

Comentarii (1)

  • mda ...
    ... sa nu uite fraieru' sa faca un burnout , tipic mentalitatii plate de american redus .
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru