JD Power: Estimările privind vânzările vehiculelor electrice în 2020 sunt exagerate

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 08.11.2010
Organismul independent JD Power estimează că vehiculele electrice nu vor fi atât de importante în 2020 pe cât anunţă producătorii de automobile.

Oficialii JD Power au declarat recent că studiile care anunţă o explozie a pieţei vehiculelor electrice în următorii zece ani sunt exagerate. Potrivit acestora, vehiculele electrice vor reprezenta doar o parte mică din piaţa auto la nivel global, cel puţin în următorii zece ani. Optimismul exagerat al specialiştilor pare a fi justificat doar de investiţiile imense în domeniul dezvoltării vehiculelor electrice, acesta neavând o legătură directă cu realitatea.

Cei de la JW Power au prezentat şi ei un studiu referitor la piaţa auto din 2020, intitulat "Drive Green: 2020 : More Hope Then Reality", unde spuneau că vehiculele electrice şi hibrizii vor reprezenta doar 7.3 la sută din piaţa auto globală în anul respectiv. Astfel, raportul celor de la JD Power estimează 5.2 milioane de unităţi hibride şi electrice vândute în 2020 din totalul de 70.9 vehicule autovehicule previzionate pentru acel an. Adevăratul element aflat sub semnul întrebării la acest studiu reprezintă procentul vehiculelor electrice din cele 5.2 milioane de unităţi anunţate pentru 2020, valoare pe care JD Power a refuzat să o estimeze.

Patru giganţi ai pieţei auto au intrat deja in jocul vehiculelor electrice, iar aceştia previzionează o situaţie foarte bună în 2020 pentru asemenea alternative de propulsie.

Grupul Nissan-Renault estimează că vânzările de vehicule electrice vor reprezenta 10% din piaţa globală în 202, în timp ce Grupul BMW consideră că vehiculele electrice vor reprezenta între 5 şi 15 procente din piaţa de automobile noi a anului 2020. Cei de la Volkswagen consideră că 3% din vânzări vor fi reprezentate de vehicule electrice, ceea ce înseamna 300.000 de unităţi la nivelul previzionat pentru 2020. În timp departamentele de marketing se luptă în declaraţii din ce în ce mai pompoase şi mai optimiste, inginerii se chinuie să revoluţioneze piaţa cu o tehnologie care va face vehiculele electrice mai puţin dependente de prizele de curent alternativ.

Via | GoAuto

Comentarii (8)

  • Moromete
    REALITATE: 7 milioane de vehicule electrice pana in 2020 / MIT: previziunile JDP
    E un pariu pe care mancatorii de rahat il vor pierde... eu spun ca JD Power chiar a subestimat vanzarile de vehicule electrice. Cineva isi va pierde din prestanta
    6 3
  • Ovidiu
    mai suntem si noi eco sau nu mai suntem deloc?
    In 2020 prevad prabusirea sistemului capitalist globalizat si disparitia unor colosi industriali petrolizati, cat si o constientizare si o presiune uriasa a majoritatii pentru redescoperirea adevaratelor tehnologii, idei, inventii, patente (extrem de multe tinute secrete) etc care vor contribui la transformarea acestei planete.

    PS: motoarele termice vor avea, desigur, locul lor maret, asezate prin muzeele de tehnica in toata lumea sau prin garajele excentricilor!
    4 7
  • Motoarele termice nu vor sta la muzee in 2020 ci mult mai tarziu..
    5 0
  • Nica Radu
    Eu cred ca in 2020 vor fi tehnologii avansate care eficientizeaza consumul si CO2 la motoarele termice.Vor fi intalnite motoare in 3 cilindrii/2 cilindrii.
    3 3
  • ana si liza
    "Volkswagen consideră că 3% din vânzări vor fi reprezentate de vehicule electrice" - este o afirmatie logica si de foarte mult bun simt. Desi "electric" pare a fi o solutie - nu este (poate unele aplicatii mai SF in camp electromagnetic dar mai mult pentru transportul in masa si nu pentru uz personal). Ar trebui sa mai cautam ceva - sa inventam ceva deosebit sau sa luam exemplu statelor nordice care incet incet elimina dependenta de petrol dar asta pentru ca isi permit financiar.
    -- Ca sa inteleaga si un "scriitor" de aici dintr-e noi: companiile petroliere sunt intr-adevar mogulii rai insa majoritatea statelor in care mogulii rai vand carburanti, ii taxeaza pe bietii locuitori ai acelor tari cu peste 50% din pretul carburantului pentru a umple visteriiile. Daca de maine nu s-ar mai vinde carburant, STATUL (Roman de exemplu) ar trebui sa-ti ia un impozit pe respirat pentru a compensa pierderea din taxele din petrol - Acum ma intelegi ????? stii tu cine!
    3 6
  • Ovidiu
    pentru eco...
    NU stiu cat de eco esti ca in mod clar in gandire nu esti...stiu ca esti influentat mental sa crezi ca nu poate exista o societate fara petrol, stiu ca la nivel subliminal "baietii aia rai" se joaca cu naivitatea si ignoranta ta, dar spre surprinderea ta, putem exista si fara petrol, ba chiar sigur am duce o viata mult mai curata...
    Un stat ar putea exista si fara taxe si accize din petrol, iar Romania nu e nevoita sa-mi puna impozit pe respirat, are alte parghii( stii ca avem peste 130 de taxe si impozite deci gasesc ei solutii).
    Un "scriitor" vede lucrurile in perspectiva si stie ca exista solutii pentru orice. Tu, cel de sus, esti inca in stadiu de "nu stiu, nu pot, nu exista", hai ca te ajut eu, colegu', iti spun ca se poate si altfel...asta stiu si marii inventatori din trecut sau prezent, stiu si cei ce vor sa stie, dar mai ales stiu guvernele, dar ne ascund solutiile si nu vor sa-si piarda privilegiile aplicand politici sanatoase.

    PS: tot ce am spus mai sus mi se pare de bun-simt si mai ales "politically correct".
    4 0
  • @eco
    vehiculele electrice vin ca o solutie pt reducerea dependentei de petrol... nu spune nimeni ca in 2020 vom pune intr-un muzeu motoarele termice, dar procesul de diminuare a depententei de petrol trebuie sa inceapa ACUM
    6 0
  • @Ovidiu
    7 milioane de vehicule electrice pana in 2020 (previziune mai realista) inseamna cam 10% din piata mondiala (~70 milioane de vehicule sunt vandute anual in prezent)... cu procentul asta nu se poate spune ca masinile electrice vor trimite in muzeele de istorie motoarele termice
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru