Jeep ar putea lansa Grand Cherokee SRT8, rival pentru BMW X5 M

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 30.04.2010
Oficialii Jepp au lasat sa se inteleaga ca noul Grand Cherokee va beneficia de o versiune de performanta SRT8, capabila sa detroneze BMW X5 M.

Intr-un interviu recent cu oficialii Jepp, jurnalistii americani de la Car and Driver au lansat ipoteza unei versiuni de performanta SRT8 a viitorului Grand Cherokee. Oamenii din conducere nu au confirmat si nici negat supozitiile, insa au lasat sa se inteleaga ca o versiune cu indicativul SRT8 debuteaza de obicei la doi ani de la lansarea pe piata a modelului standard.

Declaratia a fost suficienta pentru a naste o serie de speculatii in jurul modelului american. Mai multe voci au sustinut ca Jepp intentioneaza sa fure titlul de cel mai puternic SUV de serie din vitrina BMW, tintind performante mai bune decat bavarezul X5 M, care livreaza un total de 555 cai putere.

Pentru a putea emite asemenea pretentii, noul Grand Cherokee ar putea folosi un motor Hemi, aspirat natural, de 6.4 litri, capabil sa dezvolte undeva intre 505 si 525 de cai putere. Lipsa unui bagaj de putere pe masura lui X5 M va trebui suplinita printr-o masa mai redusa si o tinuta de drum exemplara. Aceasta din urma ar urma sa fie asigurata de o suspensie pneumatica ajustabila, cu un predominant caracter sportiv.

Daca afirmatiile celor din conducerea Jeep sunt adevarate, ar urma sa vedem un Grand Cherokee SRT8 in urmatorii doi ani, cel mai devreme in 2013.

via | caranddriver

Comentarii (5)

  • BobbyR0
    Typo
    Aveti o greseala de scriere(typo). "Jepp" in loc de "Jeep"
    8 1
  • Carlos
    e f probabil ca performante sa se apropie de X5 M, dar la calitatea fabricatiei si materiale de interior, americanul e la cativa ani lumina departare de BMW...
    6 5
  • alta bomba gogonata...........
    de cand feep se compara cu bmw la sportivitate.cica cu un caracter mai sportiv vrea sal detroneze pe bmw.........ha
    de unde caracter sportiv frate la jeep.au inebunit americani.
    8 8
  • Carlos
    americanii...
    iti spun ca sunt in stare de asa ceva... ar fi capabili sa faca un X5 M intr-un sprint de la 0 la 100 , dar asta nu inseamna bineinteles ca SRT8 ar fi superior la tinuta de drum... nu am spus asa ceva
    5 2
  • jeep is the best
    noul grand cherokee o sa fie mult mai bun decat rahatul de x5
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru