Kia a vândut în premieră peste un milion de maşini în şase luni

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 14.07.2010
Vânzările Kia la nivel mondial au depăşit în primele luni ale anului un milion de unităţi. Vorbim de o premieră absolută pentru constructorul coreean.

Kia a anunţat oficial că a vândut peste un milion de maşini în prima jumătate a anului 2010, constructorul coreean depăşind acest prag pentru prima data în istorie. Kia a vândut în total la nivel mondial 1.004.724 de maşini, cu 34.1% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu 11.3% mai mult decât în a doua jumătate a anului 2009.

America Latină este regiunea în care Kia a crescut cel mai mult, vânzările din această zonă fiind cu 100.6% mai ridicate între ianuarie şi iunie 2010 decât în primele şase luni ale anului anterior. Cea mai importantă piaţă pentru constructorul asiatic este SUA (170.069 de unităţi), aceasta fiind urmată de China (160.817 unităţi), Europa de Vest (135.755 de unităţi) şi Orientul Mijlociu (84.775 de unităţi).

Conform cotidianului coreean Maeil, oficialii Kia sunt optimişti în privinţa atingerii targetului anual autoimpus pentru 2010: 1.94 milioane de maşini.

via | Just Auto (înreg.)

Taguri: Kia, vanzari Kia

Comentarii (3)

  • Opinie
    Kia nu e in criza. Sunt insa altii. Bravo Kia pentru evolutia din ultimii ani!
    11 5
  • corect
    O masina corecta, care are tot ce trebuie pe ea, si care in timp a dovedit ca merita cumparata si apreciata. Calitate pret imbatabil! Acum vb de modelul ceed, banuiesc ca el e atuul.
    3 3
  • Razica
    @ironR
    nu cred k e neaparat vb de ceed, deoarece din cate stiu, acesta se vinde doar in europa. poate fi si forte, soul, venga, noul sorento, sau optima.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru