Kia lansează un coupe cu tracţiune spate şi motor V8 la Frankfurt

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 07.07.2011
Kia va expune la Salonul de la Frankfurt conceptul unui coupe cu motor V8 şi tracţiune spate. Dacă se va bucura de o primire bună, sportiva ar putea ajunge pe piaţă în 2015.

Kia are planuri mari pentru viitoarea sa gamă de modele. Coreenii vor face primii paşi către o nouă imagine de brand în luna septembrie a acestui an, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, unde vor dezvălui conceptul unui coupe sportiv, cu tracţiune spate şi motor V8. Cel mai probabil, în materie de propulsie se va apela la unitatea V8 Tau a colegilor de la Hyundai, urmând ca platforma să fie asigurată de sedanul de lux pe care Kia promite să-l ofere publicului în 2012.

Hank Lee, preşedintele Kia, a declarat că marca asiatică "are nevoie de un model iconic pentru a îmbunătăţi imaginea brandului la nivel mondial. Coupe-ul este primul concept dintr-o serie de prototipuri care vor testa reacţia publicului".

Surse din interiorul coreenilor vorbesc despre un nou concept în primăvara anului viitor la Salonul de la Detroit şi despre un concurent pentru Mazda MX-5, prezentat de asemenea sub formă de concept. Acesta din urmă ar urma să primească tracţiune spate sau faţă şi să aibă la bază noua generaţie Cee'd, aşteptată anul viitor.

Conceptul care se va bucura de cea mai bună reacţie din partea publicului va primi undă verde din partea oficialilor, lansarea sa urmând să fie programată abia în 2015.

Potrivit lui Peter Schreyer, designerul şef al coreenilor, viitorul model sportiv Kia nu trebuie să fie neapărat rapid cât compact, ieftin şi distractiv.

via | egm

Comentarii (5)

  • victord
    tracţiune spate..........
    propulsie sau transmiterea puterii pe axa spate......am vrut să fiu şi eu deştept :)
    2 3
  • mai mai
    Cele le mai place blade-ul de la Opel
    Al naibii copy-paste
    4 8
  • @victorD
    S-a mai discutat treaba asta si corect e tractiune spate.
    1 2
  • @thor
    baiete...trebuie sa porti ochelari,esti cam chior daca u ai reusit sa vezi o asemenea asemanare
    2 1
  • @thor
    tu la toate scri copy/ paste mancatiash.....dorele esti frustrat sau?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru