Kia primeste buletin european

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 11.05.2006
Dupa ce a crescut masiv in ultimul timp pe pietele europene, Kia isi deschide in Slovacia prima fabrica de pe Batranul Continent.

Kia va incepe asamblarea unui model de segment C la fabrica proprie din Slovacia, constructie inaugurata in aceste zile.

Noua uzina, care a necesitat o investitie de un milion de euro, va gazdui din toamna producerea masinii care deocamdata dispune doar de un nume de cod (ED) si care va fi lansata oficial la Salonul Auto de la Paris, in septembrie. In plus, in fabrica din apropierea orasului Zilina se va construi, incepand cu luna iunie a anului viitor, un model Kia care are deja in spate o cariera de invidiat pentru multi: Sportage.

“Odata cu finalizarea constructie primei fabrici europene si inceperea productiei de proba, Kia sud-coreean isi consolideaza pozitia in cea mai mare piata a sa de export, reusind sa evolueze de la “cel mai european dintre producatorii coreeni” catre cel mai coreean dintre producatorii europeni”, a afirmat Jean-Charles Lievens, vicepresedintele Kia Motors Europe.

Lievens a mai afirmat faptul ca fabrica slovaca va deveni una dintre cele mai productive si eficiente din Europa, cei 3000 de angajati urmand sa produca 300.000 de masini pe an – un raport anual de 100 de masini pentru fiecare angajat.

Aceasta cifra este, la aceasta ora, peste capacitatile celor mai multe dintre fabricile europene, fie ca acestea sunt proprietatile unui brand japonez sau european.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru