Kia sărbătoreşte 10 milioane de maşini exportate din Coreea de Sud

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 24.03.2011
De la 10 maşini exportate în 1975, Kia a ajuns în 2010 la aproape un milion de unităţi trimise din Coreea de Sud înspre pieţele pe care marca e prezentă. Totalul a atins azi zece milioane.

Kia a anunţat astăzi că sărbătoreşte 10 milioane de unităţi exportate în cei 36 de ani în care producătorul sud-coreean livrează maşini în afara ţării de origine a mărcii. Exemplarul care poartă numărul aniversar este un Kia Optima care va fi livrat din portul Pyeongtaek - principalul punct de lucru al coreenilor - unui client din SUA.

Kia Motors a început să exporte maşini în 1975, când 10 unităţi ale modelului Brisa au ajuns în Qatar. Numărul de exemplare exportate a crescut constant de atunci, constructorul asiatic atingând cinci milioane de unităţi livrate în afara Coreei de Sud în martie 2005. Succesul pe care l-au avut modelele mărcii a făcut însă ca următoarele cinci milioane de maşini să fie livrate în doar şase ani. 

Evenimentul a fost sărbătorit de oficialii Kia Motors în portul Pyeongtaek în cursul zilei de azi. La acesta au participat cei mai înalţi oficiali ai Kia, dar şi autorităţi locale şi personalităţi politice din Coreea de Sud.

EXPORTURILE KIA ÎN CIFRE

  • În 1980, Kia exporta maşini în zece ţări de pe Glob.
    În 2011, numărul pieţelor în care coreenii exportă modele a ajuns la 156.
  • Cea mai importantă piaţă pentru exporturile Kia este America de Nord (4.27 de milioane de unităţi cumulate livrate până acum). Urmează Europa (2.45 de milioane) şi Orientul Mijlociu/Africa (1.37 de milioane de unităţi).
  • Picanto este cel mai popular model exportat de Kia din 1975 până azi (764.453 de unităţi). Urmează Rio (747.554 de unităţi) şi Sorento (656.446 de unităţi).

via | Kia

Comentarii (1)

  • zarnesteanu
    Cu alte cuvinte
    Aici sunt banii dumneavoastra de pe credite. Asteptam pana nu mai valorati nimic si pe urma va cumparam.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru