Kia Soul'ster Concept ar putea primi aprobarea pentru producţie

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 03.02.2012
Cei de la Kia au anunţat că se gândesc din nou la o versiune de serie a lui Soul'ster Concept. Modelul mai trebuie doar să primească aprobarea finală pentru producţie.

Kia Soul'ster, conceptul prezentat de constructorul sud-coreean la Salonul Auto de la Detroit din 2009, ar putea avea o nouă şansă la producţie. Potrivit unor surse din cadrul mărcii, modelul Soul'ster este aproape de a primi aprobarea finală pentru producţie. Încă de la prezentarea de la Detroit 2009, cei de la Kia au fost plăcut surprinşi de reacţia publicului şi au început încă de atunci să analizeze situaţia producţiei lui Soul'ster.

La jumătatea anului 2010, cei de la Kia au anunţat că nu vor construi o versiune de serie a lui Soul'ster, deoarece economia era prea instabilă pentru un asemenea model de nişă. Orth Hendrick, directorul de producţie Kia, a declarat la vremea respectivă că o eventuală versiune de serie a lui Soul'ster va trebui dezvoltată pe o platformă nouă, deoarece diferenţele structurale între acest concept şi versiunea de serie a lui Soul sunt prea mari. Cei de la Kia pregăteau atunci şi facelift-ul lui Soul, deci departamentul de dezvoltare avea deja mâinile ocupate.

Kia Soul'ster avea un acoperiş soft-top retractabil, două portiere şi cinci locuri pentru pasageri.

Modelul era echipat fie cu o unitate pe benzină de 1.6 litri şi 120 CP, fie cu un diesel de 1.6 litri şi 124 CP. SUA şi Coreea de Sud urmau să fie primele pieţe pe care ar fi debutat Soul'ster.

Via | Carscoop

Comentarii (1)

  • interesanta masina!
    dar pt romania nu e prea potrivita din multe motive!unu ar fi ca mentalitatea romaneasca are alte perspective nu masinii japoneze koreene fantuzesti!! masina e mai potrivita pe o plaja insorita unde ai si acces desigur..intr-un oras calduros unde civilizatia e oricum mai mare si nu iti arunca tigari aprinse in ea...
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru