Kia Venga în versiune electrică va fi lansată în 2013

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 23.03.2011
Derivatul electric al modelului Kia Venga se pregăteşte să intre într-o perioadă de testare intensă. Modelul de serie este aşteptat însă abia în 2013.

Esential

140 de kilometri este valoarea autonomiei estimate pentru Kia Venga.

Kia intenţionează să se afirme şi pe segmentul modelelor electrice. Sud-coreenii vor propune publicului larg un model de serie cu zero emisii abia în 2013, atunci când dezvoltarea versiunii electrice a actualului Venga va fi finalizată.

Conceptul mini MPV-ului electric a fost deja expus în cadrul Salonului Auto de la Geneva, ceea ce înseamnă că producătorul asiatic este deja într-un stadiu avansat de dezvoltare. O dovedesc şi cele 250 de prototipuri ce vor părăsi laboratoarele de cercetare Kia pentru a desfăşura o serie de teste finale, în traficul real.

Modelul de serie ar urma să fie propulsat de un motor electric, capabil să dezvolte 80 de cai putere. Acesta va fi ţinut în viaţă de un pachet de baterii litiu-ion, care vor garanta o autonomie de 140 de kilometri. Bateriile vor putea fi încărcate în şase ore, atunci când se optează pentru modul normal, şi în jumătate de oră atunci când se optează pentru modul rapid.

Kia Venga EV se va alătura astfel celorlalţi fraţi de concern, Hyundai Blueon şi i10, care adoptă acelaşi tren de propulsie.

Mezinul Hyundai este aşteptat pe piaţă chiar mai devreme, în 2012, cu un lot de 2500 de exemplare.

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru