Feedback
wsdasdfsdfsdfsdf

Kirchhoff a deschis o fabrică de componente auto la Craiova

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 25.04.2012
Producătorul german de componente auto Kirchhoff a inaugurat la Craiova o fabrică care va furniza cea mai mare parte a componentelor pentru noul Ford B-Max.

Platforma industrială din Craiova găzduieşte începând de miercuri o nouă fabrică în apropierea uzinei Ford.

Germanii de la Kirchhoff au deschis o fabrică la Craiova care va furniza cea mai mare parte a componentelor pentru Ford B-Max, modelul care va intra în producţie în luna iunie a acestuia.

În total, Kirchhoff va furniza 32 de componente pentru Ford B-Max, care împreună alcătuiesc structura de şasiu, dar şi alte elemente precum bare de protecţie, suporţi pentru scaune sau planşe de bord.

Componentele din fier masiv sunt importate de la fabrica Kirchhoff din Ungaria, finisate la Craiova şi livrate ulterior celor de la Ford, startul oficial al producţiei urmând să aibă loc în 14 mai.

Kirchhoff a investit 12 milioane de euro în fabrica de la Craiova, care se întinde pe o suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi şi care are în prezent 70 de angajaţi. Până la sfârşitul anului, numărul de angajaţi va creşte la 182, iar recrutările se vor realiza parţial şi prin parteneriate cu universităţile de profil din ţară pentru atragerea specialiştilor.

Fabrica deschisă miercuri la Craiova va furniza componente auto exclusiv pentru Ford, însă planurile de viitor ale companiei germane includ construcţia unei noi uzine care să furnizeze componente şi pentru alţi producători auto. În funcţie de modul în care va funcţiona actuala fabrică de la Craiova, construcţia noii unităţi ar putea începe chiar anul viitor.

Kirchhoff este unul dintre cei mai mari producători de componente auto din lume, iar printre clienţii săi se numără General Motors, Ford, Volkswagen, Daimler, Honda, BMW sau Chrysler.

În total, compania activează în 12 ţări din întreaga lume prin intermediul a 29 de fabrici şi 7800 de angajaţi.

Comentarii (2)

  • Am un Fiat Linea de care sunt multumit!
    0 17
  • Vasile
    Am o Dacie din 88. Merge bine de tot, nu se mai fac asa masini rezistente!
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru