Kleeman GTK, un nou concept sportiv

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 30.10.2007
Tunerii danezi de la Kleeman au prezentat in premiera primul lor concept: supercarul GTK, bazat pe Mercedes SLK 55 AMG.

Piata sportivelor de lux anunta noi revolutii in materie de modele noi dupa ce tunerii danezi de la Kleeman au dezvaluit primul lor concept botezat GTK. Designul conceptului a fost realizat de Christian Brandt, iar tehnologia si partile mecanice au fost imprumutate in mare parte de la actualul Mercedes-Benz SLK 55 AMG.

GTK este propulsat de un motor V8, provenit de la SLK 55 AMG si modificat de Kleeman prin montarea unui sistem nou de compresie. In urma modificarilor, propulsorul dezvolta 540 de cai putere si un cuplu motor de 700 Nm. Puterea este transmisa prin intermediul unei cutii automate cu sapte rapoarte. Potrivit datelor publicate de Kleeman, performantele conceptului sunt demne de un adevarat supercar: 0-100 km/h in doar 3.7 secundesi o viteza maxima limitata electronic la 300 de km/h.

Pentru o manevrabilitatea mai buna Kleeman a pregatit un pachet de frane special care include discuri ventilate de 380 mm pe fata si 340 mm pe spate, gazduite de jante de 20 de inch create special pentru acest concept.

Danezii au declarat ca nu planuiesc o versiune de productie a conceptului, GTK nefiind decat un exercitiu de design si o sursa de inspiratie pentru viitoarele proiecte Mercedes.

Comentarii (1)

  • Ciudat
    Are spoiler fata de Lamborghini Reventon, faruri combinatie Mercedes CLS si Porsche Cayenne, cel nou. Profilul este la fel ca la raposatul Ford Cougar. Spoiler spate ca la Mitsubishi Eclipse, model 2006 si evacuare combinatie Ferrari F430 si Ford Focus ST. Este 100% ORIGINALA! :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru