Koenigsegg se bate pentru preluarea Saab

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 29.05.2009
Un ziar suedez a dezvaluit faptul ca producatorul suedez de supercaruri Koenigsegg este unul dintre cei trei actori principali interesati de preluarea Saab.

In timp ce marile publicatii de specialitate trateaza pe larg ofertele de cumparare pentru Opel, in Suedia se poarta discutii despre preluarea unui alt subsidiar General Motors, si anume Saab.

Constructorul suedez poarta tratative cu trei parti interesate de preluare. Dintre acestea, surpriza o reprezinta producatorul de supercaruri de nisa Koenigsegg, care se pare ca se va bate pentru preluarea Opel cu grupul Fiat si grupul Renco, o companie americana cu sediul in New York, apartinand miliardarului Ira Rennert.

Un ziar suedez a publicat recent o stire potrivit careia surse din GM anunta o batalie stransa intre Koenigsegg si grupul american. Christian von Koenigsegg, presedintele contructorului de nisa cu acelasi nume, nu a vrut sa comenteze informatiile aparute in presa.

Saab trebuie sa gaseasca un cumparator pana la sfarsitul lunii iunie, atunci cand expira perioada de gratie acordata de guvernul suedez.

via | CarScoop

Comentarii (3)

  • Koenigsegg se bate pentru preluarea Saab
    Da... ar fi frumos ca SAAB sa ramana in Suedia
    5 0
  • uite
    cum o firma mica e in stare sa cumpere ditamai producatorul...............daca esti profitabil esti potent........oare mai produc si altceva inafara de supermasini cu motoare mercedes???
    1 1
  • ...
    @dogy
    Koenigsegg nu foloseste acum motoare Mercedes, au propriul V8 bi-turbo made in house.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru