Kumho a proiectat un SUV alaturi de un fost designer Fiat

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 30.07.2009
Coreenii de la Kumho au prezentat proiectul unui SUV realizat pentru acestia de catre fostul designer Fiat, Rod Dolton. Modelul are scopul de a prezenta o noua tehnologie a pneurilor.

Kumho a prezentat proiectul unui SUV care promite sa devina vehiculul viitorului. Acest model a fost dezvoltat cu sprijinul atent al lui Rod Dolton, fost angajat al biroului de Design Avansat de la Fiat. Modelul Fortis este un crossover cu trei usi, care are un tren de rulare electric, format din patru motoare electrice de 100 CP. Fiecare motor electric angreneaza cate o roata si ajuta la obtinerea unui sistem de tractiune integrala extrem de eficient.

Designerul acestui model pretinde ca Fortis poate sa abordeze aproape orice suprafata din off-road, fara nici un fel de probleme. Spre deosebire de off-roaderele convetionale, modelul Fortis nu emite nici un fel de noxe, fiind un vehicul electric, care poate fi incarcat la orice priza de curent alternativ sau statie de incarcare speciala. Bateriile lui Fortis sunt bazate pe tehnologia Litiu-Ion si pachetul de acumulatori poate fi inlocuit direct cu un alt set, lucru care permite parcurgerea unor distante mai lungi prin intermediul unei retele de statii de incarcare.

Adevaratul scop al lui Fortis este de a prezenta noile tehnologii Kumho in materie de pneuri.

Desi este dezvoltat la un nivel teoretic, noul pneu isi poate schimba forma "santurilor" de pe suprafata de rulare pentru a oferi performante exceptionale atat pe sosea, cat si in afara soselei. Potrivit celor de la Kumho, pneurile cu care este echipat Fortis beneficiaza de anumite elemente speciale din metal, care le permit sa isi schimbe modelul de pe suprafata de rulare. La rularea pe suprafete asfaltate, pneurile sunt umflate mai mult pentru a ascunde zonele metalice si pentru a realiza o aderenta buna cu soseaua.

Via | Carscoop

Taguri: Fiat, Kumho, SUV, design

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru