LA SHOW LIVE: Jaguar a venit cu o versiune îmbunătăţită a lui C-X16 Concept

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 17.11.2011
Jaguar a adus conceptul C-X16 la Los Angeles într-o versiune îmbunătăţită, alături de noul XKR-S, cea mai puternică decapotabilă a englezilor.

Englezii de la Jaguar şi-au îmbrăcat exponatele în alb pentru evenimentul de la Los Angeles şi au venit cu două bestii: XKR-S şi C-X16 Concept. Jaguar C-X16 este un concept hibrid cu un sistem de propulsie format dintr-un motor pe benzină şi unul electric. Însă, spre deosebire de hibrizii de astăzi de pe piaţă, în care motorul electric are mai ales rolul de a limita consumul, unitatea electrică vine pe Jaguar C-X16 cu scopul de a îmbunătăţi performanţele. Secretul stă în funcţia "Push to Pass", care este activată prin apăsarea unui buton roşu aflat pe volan. Atunci când şoferul apelează la Push to Pass, cei 70 de kW şi 235 Nm ai motorul electric se combină cu cei 380 de cai putere şi 450 Nm ai motorului V6 turbo de 3.0 litri, atingând performanţe remarcabile: 4.4 secunde pentru 0-100 km/h, repriza 80-120 km/h în doar 2.1 secunde. Viteza maximă pe care o poate atinge C-X16 este de 300 de km/h.

Descris ca fiind cel mai rapid şi mai puternic Jaguar decapotabil din istorie, XKR-S cabrio propune publicului o ecuaţie interesantă, similară cu cea a fratelui coupe.

Modelul se mândreşte cu acelaşi motor V8 de 5.0 litri, ajutat de două compresoare Roots şi de două intercoolere să dezvolte un total de 550 de cai putere şi un cuplu motor de 680 Nm. Resursele sunt canalizate punţii spate prin intermediul unui diferenţial activ şi pot accelera modelul de la 0 la 100 de km/h în doar 4.2 secunde.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru